fbpx

Εξασφάλισε μετάλλιο στο ισπανικό τουρνουά ο Χατζηκυριάκος

Εξασφάλισε μετάλλιο στο ισπανικό τουρνουά ο Χατζηκυριάκος
Με τον καλύτερο τρόπο κάνει την πρεμιέρα του στα διεθνή τουρνουά για το 2022 ο πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μάριος Χατζηκυριάκος.
 
Ο 21χρονος αθλητής, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση, άρχισε την προσπάθειά του για διάκριση στο ισπανικό τουρνουά, ενταγμένο στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος, το οποίο γίνεται στην Costa Brava στην περιοχή Platja d’Aro.
 
Πρώτευσε στο 2ο γκρουπ της κλάσης 6 ορθίων με δύο νίκες, από τη βάση του ταμπλό προχωρά άνευ αγώνα στα ημιτελικά, επειδή στο ταμπλό των «8» είναι 6 οι αθλητές και θα βρίσκεται σίγουρα στα μετάλλια, καθώς δεν προβλέπονται παιχνίδια για τις θέσεις 3-4. Την Παρασκευή θα γίνει γνωστό και το… χρώμα του μεταλλίου.
Στο 2ο γκρουπ, όπου τέθηκε επικεφαλής επιβλήθηκε και στους δύο αγώνες του χωρίς να χάσει σετ.
Το πρωί νίκησε τον Αμερικανό Γουίλιαμ Αλτσχάλερ με 3-0 σετ (11-5, 11-5, 11-6) και το μεσημέρι τον Γάλλο Εστέμπαν Ερό με το ίδιο σκορ (11-9, 11-7, 11-9).
 
Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Χατζηκυριάκου στην 4άδα του απλού δεν είναι ακόμα γνωστοί.
 
Στα διπλά ο Χατζηκυριάκος θα συνεργαστεί με Πορτογάλο αθλητή και με Ινδή αθλήτρια κι εδώ επιβάλλεται να σημειώσουμε ότι «κόπηκε» στα τουρνουά του Para Table Tennis το αγώνισμα του ομαδικού. Ο λόγος έχει να κάνει με το Παραολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς καταργήθηκε το ομαδικό, ενώ μπήκε στην κορυφαία διοργάνωση και το διπλό μικτό.
 
Στα διπλά έχουν σχηματιστεί κάποιες κατηγορίες με βάση τον συνολικό αριθμό της κλάσης των δύο αθλητών, που έχουν δηλωθεί ως δίδυμο. Στο διπλό ανδρών στην Ισπανία π.χ. ο Χατζηκυριάκος και ο Μάριο Ζοάο Μπαστάρδο μετέχουν στην κλάση MS14. Είναι και οι δύο της κλάσης 6 άρα αθροιστικά ο αριθμός τους φτάνει στο 12.
Το ελληνοπορτογαλικό ζευγάρι κληρώθηκε στο 1ο από τα δύο γκρουπ της κατηγορίας. Θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα νοκ άουτ απέναντι στους επικεφαλής Γάλλους Εστέμπαν Ερό/Κλεμέντ Μπερτιέ (την Παρασκευή 25/3 ο αγώνας) και τους Ισπανούς Γκονζάλο Ροντρίγκεθ/Πάμπλο Ρομέρο Παρένο (το Σάββατο 26/3).
Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζονται κάποιες κατηγορίες και στο διπλό μικτό. Ο Χατζηκυριάκος και η Πουνάμ Πουνάμ (επίσης της κλάσης 6) αγωνίζονται κι εδώ στην XS14.
 
Στην πρώτη φάση έχουν γίνει τρία γκρουπ το ελληνοϊνδικό ζευγάρι βρέθηκε στο 3ο και θα συναντήσει την Παρασκευή 25/3 τους Γάλλους Κλεμέντ Μπερτιέ/Μοργκέν Κεϊλό (επικεφαλής) και το Σάββατο 26/3 τους Μπόρνα Ζοχίλ/Μι Ναμ Παρκ από την Κροατία και την Κορέα αντίστοιχα.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.