fbpx

Τρίτος ο Χατζηκυριάκος στο ITTF Costa Brava Spanish Para Open 2022

Τρίτος ο Χατζηκυριάκος στο ITTF Costa Brava Spanish Para Open 2022

Η πρώτη διεθνής εμφάνιση του Μάριου Χατζηκυριάκου μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τόκιο επιφύλαξε ένα χάλκινο μετάλλιο. Ο 21χρονος πρωταθλητής της κλάσης 6 μετέχει στο ITTF Costa Brava Spanish Para Open 2022, το οποίο γίνεται στην περιοχή Platja d’Aro και στο πρώτο μέρος κατέκτησε την 3η θέση στο απλό.

Ήταν 2ο φαβορί, τα έδωσε όλα το πρωί της Παρασκευής για να μπει στον τελικό και αργότερα να διεκδικήσει την πρωτιά, αλλά κάμφθηκε οριακά με 3-2 σετ από τον Ιάπωνα Καζούκι Σιτσίνο. Χθες είχε πάρει την πρωτιά στο 2ο γκρουπ με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς κι εν συνεχεία είχε μπει απευθείας στα ημιτελικά με bye στην 8άδα. Ο Σιτσίνο προερχόταν από τρεις νίκες στη σειρά. 

Στην ισορροπημένη αναμέτρηση με τον Σιτσίνο επιχείρησε μεγάλη ανατροπή. Ήταν πίσω με 2-0 σετ, έφτασε στην ισοφάριση αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το come back. Σε γενικές γραμμές πάντως, παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση, μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου και για δύο βδομάδες ήταν ασθενής και είχε μείνει εκτός προπονήσεων. Αγώνας για τις θέσεις 3-4 δεν γίνεται κι έτσι παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στο απλό της κλάσης 6. Στην τεχνική καθοδήγηση έχει τον προσωπικό του προπονητή και τέως ομοσπονδιακό Πολυχρόνη Πολίτση.

Ο Σιτσίνο, που αγωνίζεται στηριζόμενος σε μπαστουνάκι από το ένα χέρι. είχε πάρει αρχικά την 1η θέση στο 3ο γκρουπ και αργότερα σημείωσε άλλη μία νίκη στον προημιτελικό γύρο. Στο παρελθόν είχε πετύχει δύο ακόμα νίκες απέναντι στον Χατζηκυριάκο, αλλά ο πρωταθλητής μας διεκδικούσε πάντα το θετικό αποτέλεσμα όπως φάνηκε και σήμερα.

Ο αθλητής του ΠΑΣΚΑ είχε αρνητική απόδοση μόνο στο 1ο σετ. Στη συνέχεια απέδωσε καλύτερα αλλά κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία τον πήγαν με 2-0 πίσω.

Στο 3ο σετ έπαιξε πιο επιθετικά, του βγήκε και μείωσε το σκορ. Στο 4ο σετ δεν άρχισε καλά κι έμεινε πίσω, όμως μετά το 4-8 μείωσε στον πόντο και υποχρέωσε την άλλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Στην επιστροφή έπαιξε με καλή τακτική και ψυχραιμία και γύρισε την κατάσταση για να στείλει το ματς στο καθοριστικό 5ο σετ.
Εκεί είχε κακό ξεκίνημα δυστυχώς και αυτή τη φορά του στοίχισε. Στην αλλαγή των πλευρών βρέθηκε να χάνει 5-0. Δεν μπόρεσε να «μαζέψει» αρκετά τη διαφορά και ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός (4-11, 7-11, 11-9, 11-9, 7-11).

Ο Χατζηκυριάκος συνεχίζει την παρουσία του στο ITTF Fa 20 Costa Brava Spanish Para Open 2022 δίνοντας χρήσιμα τεστ επίσης, στο διπλό ανδρών και το διπλό μικτό.

ΠΗΓΗ: Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.