fbpx

Τρία πλασαρίσματα στις θέσεις 5-8 για Μουχθή, Χατζηκυριάκο στο όπεν της Ταϊλάνδης

thumbnail AMEA Thailand open 2019 Mouxthis

Αυτή τη φορά δεν ήρθαν μετάλλια, αλλά ήρθαν καλές θέσεις για τον Γιώργο Μουχθή και τον Μάριο Χατζηκυριάκο σε διεθνές όπεν.

Μετά το τουρνουά της Ιαπωνίας οι δύο κορυφαίοι αθλητές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης συνέχισαν την… εξόρμησή τους στην Ασία με τους αγώνες της Ταϊλάνδης, που ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Μπανγκόγκ και φυσικά είναι επίσης ενταγμένοι στο καλεντάρι του ParaTableTennis της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F). Τόσο στο απλό όσο και στο ομαδικό της κλάσης 6 των ορθίων τα δύο παιδιά συνέχισαν τις αξιόλογες εμφανίσεις, έφτασαν να παίξουν για την εξασφάλιση μεταλλίου, αλλά… προσέκρουσαν πάνω σε κορεάτικα εμπόδια κι έτσι πλασαρίστηκαν στις θέσεις 5-8.

Θυμίζουμε ότι στο Τόκιο την περασμένη βδομάδα κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια, ένα στο ομαδικό κι ένα στο απλό με τον Μουχθή. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης είχε την τεχνική καθοδήγηση των παιδιών και στη Μπανγκόκ κι έκανε μία συνολική αποτίμηση της προσπάθειας στα δύο διαδοχικά τουρνουά:

ΚΑΤΣΙΚΑΔΕΛΗΣ: «ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»

«Τις τελευταίες 15 ημέρες η εθνική ομάδα των ΑμεΑ της κατηγορίας 6 συμμετείχε σε δυο πολύ δυνατά τεστ εν όψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σουηδίας. Οι αθλητές προσπάθησαν για το καλύτερο ανάμεσα σε πολύ δυνατά ονόματα του χώρου, που όλοι μαζί διεκδικούν μια θέση στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. Είμαι ικανοποιημένος από τις προσπάθειες, θα θέλαμε καλύτερα αποτελέσματα, που θα μας έδιναν ένα προβάδισμα στο ranking list, όμως δεν το πετύχαμε. Συνεχίζουμε ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Πανευρωπαϊκό, που είναι και ένας από τους κύριους στόχους μας. Ελπίζω το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, που είναι τον Μάρτιο, να μας βρει ψηλότερα όσον αφορά στη συλλογή πόντων στο R.L. για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν».

Στο ατομικό της κλάσης 6 στην Ταϊλάνδη σχηματίστηκαν αρχικά τρία προκριματικά γκρουπ. Ο Χατζηκυριάκος μετείχε στο 1ο γκρουπ και προκρίθηκε στα νοκ άουτ με 1 νίκη και 1 ήττα. Στην πρεμιέρα του κάμφθηκε από τον επικεφαλής Ράνγκρο Τάινιομ από την Ταϊλάνδη με 3-0 σετ (6-11, 3-11, 10-12) και στο καθοριστικό δεύτερο ματς κατέβαλλε τον Αυστραλό Κόνορ Χόλντμπακ με 3-0 (11-2, 11-6, 11-7).

Ο Μουχθής ήταν 1ο φαβορί στο 3ο γκρουπ, το οποίο είχε 4 αθλητές. Κατετάγη 2ος με 2 νίκες και 1 ήττα, πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης, πάντως όπως μπορούσε να κατακτήσει την πρωτιά και να έχει καλύτερη κλήρωση στο ταμπλό έτσι μπορούσε να μείνει και 3ος και εκτός συνέχειας με βάση τη δυσκολία των αγώνων. Στην 1η αγωνιστική βρέθηκε να χάνει 0-2 σετ από τον Ρώσο Τιμούρ Κισνούλιν και γύρισε την κατάσταση (6-11, 9-11, 11-4, 11-7, 11-7). Στο επόμενο παιχνίδι όμως, δέχτηκε εκείνος την ανατροπή. Απέναντι στον Χίον Γιου Τζον από τη Βόρεια Κορέα προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά έχασε 3-2 και στην παράταση του 5ου σετ (11-5, 11-8, 5-11, 7-11, 10-12). Την πρόκριση την εξασφάλισε στο φινάλε όταν επιβλήθηκε με 3-0 του Πιτσαντάν Οϊουγέν από την Ταϊλάνδη (11-4, 11-5, 11-3).

Στην 8άδα οι πρωταθλητές μας συνάντησαν Κορεάτες αθλητές. Ο Χατζηκυριάκος αναμετρήθηκε με τον Χίον Γιου Τζον και αποκλείστηκε με 3-0 σετ (7-11, 3-11, 8-11). Ο Βορειοκορεάτης αθλητής είχε κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο του Μουχθή και στην πορεία πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κλάση. Ο Μουχθής αντιμετώπισε τον Κορεάτη Λι Σι Χο, ο οποίος είχε τερματίσει 2ος στο 2ο γκρουπ. Έκανε την προσπάθειά του ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ (3-11, 11-9, 5-11, 7-11). Έτσι και τα δύο παιδιά πλασαρίστηκαν στις θέσεις 5-8.

Στο ομαδικό ανδρών ενώθηκαν οι κλάσεις 6 και 7. Η Ελλάδα αγωνίστηκε αρχικά στο 1ο γκρουπ με αντιπάλους τη διοργανώτρια Ταϊλάνδη (επικεφαλής) και τη μικτή Μεγάλη Βρετανία-Αυστραλία. Στον πρώτο της αγώνα έχασε από την Ταϊλάνδη με 2-0, ακολούθως επιβλήθηκε 2-0 της Μ. Βρετανίας-Αυστραλίας και προκρίθηκε στο ταμπλό των «8» με τη 2η θέση από το γκρουπ.   

Στα προημιτελικά ήταν πολύ δύσκολο το έργο της διότι κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα, η οποία είχε αναδειχτεί νικήτρια στο 3ογκρουπ χωρίς να χάσει ούτε επί μέρους ματς σε τρεις αγώνες και μάλιστα από τη 2η σειρά των seedings. Ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος τα έδωσαν όλα για την έκπληξη και το μετάλλιο, τελικά κάμφθηκαν με 2-0 και αρκέστηκαν στις θέσεις 5-8.

ΠΗΓΗ: Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.