fbpx

Μπότσια: Γονιός και Τσακίρη οι νικητές της 11ης Ημερίδας της κατηγορίας bc2 του Τυρταίου (pics)

Μπότσια: Γονιός και Τσακίρη οι νικητές της 11ης Ημερίδας της κατηγορίας bc2 του Τυρταίου (pics)

Με πολύ καλό θέαμα και επικράτηση των φαβορί, ολοκληρώθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση boccia για το 2024 και τους αθλητές και τις αθλήτριες της κατηγορίας bc2, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου), στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Κακούρης» του Δήμου Ίλιου. Διοργανωτής το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ Τυρταίος, υπό την Αιγίδα της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

telikosmen

Στους αγώνες την πολύτιμη εμπειρία τους ως διαιτητές/ χρονομέτρες πρόσφεραν ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με βοηθό την Κατερίνα Πατρώνη και η Χρυσή Μόρφη Μέτζου.
Πολύ καλή εμφάνιση και από το «νέο αίμα» του αθλήματος που έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Η πρώτη τριάδα

Στους άνδρες πρώτευσε ο Νίκος Γονιός (ΑΣΑΧ) ο οποίος στον τελικό επικράτησε του περυσινού νικητή Νίκου Ζαχαριουδάκη (Ειδική Ολυμπιάδα), με 5-3. Στην 3η θέση ο Χρήστος Κυπριώτης του διοργανωτή Τυρταίου, ο οποίος επικράτησε του Αλέξανδρου Παπαδάκη (ΑΣΑΧ) με 4-1 στο «μικρό» τελικό.

Mikros telikos

Στις γυναίκες
Στην κατηγορία των γυναικών η τριάδα ήταν…υπόθεση του διοργανωτή Τυρταίου, καθώς την πρώτη θέση κατέλαβε η Διονυσία Τσακίρη, τη 2η η Αγγελική Πέππα και την 3η η Μαρία Τσιλικοπούλου. Στην 4η θέση η Τζουλιάννα Ζκγουρή, επίσης του Τυρταίου.

Μικρά-μικρά από το «Γεώργιος Κακούρης»

-Την παρουσία του στην ημερίδα έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ιλίου, Σταύρος Μπουρδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η στήριξη και η βοήθεια στην ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και στους αθλητές και αθλήτριες της, είναι δεδομένη. Ο κ. Μπουρδάκης τόνισε επίσης, ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα και θα βοηθά στην αντιμετώπισή τους.

agonaswomen

-Την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκπροσώπησαν η ταμίας Ελένη Καλογεροπούλου, η έφορος αθλημάτων VIRTUS και πρόεδρος του διοργανωτή Τυρταίου, Γεωργία Παναγιωτοπούλου καθώς και ο έφορος των Εθνικών ομάδων Κωνσταντίνος Σιάχος.
-Το «παρών» έδωσαν στην ημερίδα η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου «Νίκος Καπλάνης» Ελένη Μαρκοπούλου, καθώς ο πρόεδρος της ΑΣ ΑμεΑ Καστελλάνοι και της Εθνικής Ομάδας Ακρωτηριασμένων, Παναγιώτης Καδδάς.

metzou 1

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης του αθλήματος Μιχάλης Νικόπουλος, μετά το τέλος της ημερίδας δήλωσε: «Ήταν μία επιτυχημένη διοργάνωση. Αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν ξανά μετά από καιρό στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σημαντικό να γίνονται διοργανώσεις και οι αθλητές να έχουν αγωνιστικές εμπειρίες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα φαβορί Γονιός στους άνδρες και Τσακίρη στις γυναίκες κατάκτησαν τις πρώτες θέσεις. Προσωπικά, πιστεύω ότι τις εντυπώσεις έκλεψαν οι νεότεροι σε ηλικία αθλητές, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν απλά για τη συμμετοχή, αλλά ήταν ανταγωνιστικοί και δυσκόλεψαν αρκετά τους πιο εμπείρους αθλητές μας. Έδειξαν καλά στοιχεία και άφησαν υποσχέσεις ότι μπορούν στο μέλλον να φτάσουν πολύ ψηλά! Συγχαρητήρια σε όλους του συμμετέχοντες!».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.