fbpx

Boccia: Χρυσό μετάλλιο η Παπαδοπούλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων στην Πορτογαλία (pics)

Boccia: Χρυσό μετάλλιο η Παπαδοπούλου στο Παγκόσμιο  πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων στην Πορτογαλία (pics)

Το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό BC3 κατέκτησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων Μπότσια (2023 World Boccia Youth Championships), που διεξάγεται στην πόλη Πόβοα ντε Βαρζίμ, της Βόρειας Πορτογαλίας (8-14/7).

Ο δρόμος προς το χρυσό

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με Ramp Operator τον Γιώργο Παπαδόπουλο, αγωνίστηκε στο σημερινό (12/7) τελικό της διοργάνωσης, όπου αντιμετώπισε τη Βραζιλιάνα Λουίζα Ντα Σίλβα και επικράτησε με 6-1, για να φθάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παπαδοπούλου είχε νικήσει τη Βραζιλιάνα με 9-0 στα παιχνίδια του Β’ Ομίλου.

papado telikos

Στον ημιτελικό νίκησε τη Γιαν Τζια Γι από τη Σιγκαπούρη και σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, που κρίθηκε στην τελευταία μπαλιά νίκησε με 3-2 και έτσι προκρίθηκε στον τελικό.

Η Παπαδοπούλου ήταν πρώτη στον όμιλό της, τον Β’, καθώς πέτυχε δύο νίκες. Επικράτησε της Άννας Λάουρα Φερρέιρα από την Πορτογαλία με 7-3, στη συνέχεια όπως ήδη αναφέραμε, της Βραζιλιάνας Λουίζα Ντα Σίλβα με 9-0 πέρασε στα ημιτελικά.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γιαν Τζια Γι από τη Σιγκαπούρη, που επικράτησε στο «μικρό» τελικό της Χο Γιαν Τσαν από το Χονγκ Κονγκ με 5-2.

telikospapa

Οι Μακρής και Λιόντος

Ο Αιμίλιος Μακρής στο ατομικό BC2, μπήκε στη διοργάνωση με ήττα, από τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα με 9-1, αλλά στη συνέχεια νίκησε τον Πορτογάλο Ενρίκε Κοέλο με 4-1. Στο τρίτο παιχνίδι του Α’ Ομίλου ηττήθηκε από τον Καναδό Ολιβιέρ Ρόι με 7-3, κατετάγη 3ος και δεν συνέχισε στα ημιτελικά.

Ο Θόδωρος Λιόντος, στο ατομικό BC1 δεν κατάφερε να πάρει νίκη, στα παιχνίδια του Β’ Ομίλου ηττήθηκε από τον Ιγκορ Μπαρομπόσκιν, από τη Βραζιλία με 14-0 και με 4-2, από τον Νικήτα Προκοπένκο (Ισραήλ) και δεν πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.