fbpx

Attica Πανελλήνιο πρωτάθλημα Boccia 2023: Επικράτηση των φαβορί και με υψηλού επιπέδου θέαμα έπεσε η αυλαία στο «Γεώργιος Κακούρης» (pics)

Attica Πανελλήνιο πρωτάθλημα Boccia 2023: Επικράτηση των φαβορί και με υψηλού επιπέδου θέαμα έπεσε η αυλαία στο «Γεώργιος Κακούρης» (pics)

Με τις απονομές σε όλους τους νικητές και νικήτριες των κατηγοριών έπεσε η αυλαία του Attica Πανελληνίου πρωταθλήματος Boccia 2023, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου «Γεώργιος Κακούρης». Τα φαβορί του αθλήματος επικράτησαν στις κατηγορίες τους, προσφέροντας πολύ υψηλού επιπέδου θέαμα και σε κάποιες κατηγορίες χρειάστηκε η παράταση, για να πάρουν τη νίκη.

boccia pairs3

Στην κατηγορία BC4 ανδρών ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (ΑΣΑΧ) νίκησε στον τελικό, στην παράταση (κ.α.2-2) τον Νίκο Ντουμανόπουλο (Εν Σώματι Υγιεί) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στην παράταση κρίθηκε και το χάλκινο μετάλλιο με νικητή τον Γιώργο Καλαϊτζιδάκη (Αρίων) (κ.α 3-3) τον Απόστολο Τσαούση (Αργοναύτες).

Στην ίδια κατηγορία των γυναικών η πρώτη θέση ήταν υπόθεση του ΑΣΑΧ καθώς η Χρυσή Μόρφη-Μέτζου νίκησε με 8-3 τη συνάθλητριά της Φωτεινή Μπουσίου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αναστασία Δημητροπούλου (Τυρταίος) που νίκησε 7-3 τη Βασιλική Χατζοπούλου (Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος).

boccia deda

Στα ζευγάρια BC3 Γρηγόρης Πολυχρονίδης (με ramp operator) την Κατερίνα Πατρώνη και η Άννα Ντέντα (με ramp operator) τη Χριστίνα Ντέντα της Ειδικής Ολυμπιάδας Ελλάδος, τα βρήκαν δύσκολα απέναντι στο ζευγάρι των Παναγιώτη Κατσώνη (με ramp operator) την Αγγελική Μπιτσακάκη και της Πηνελόπης Καραϊμπερίδου (με ramp operator) τον Κυριάκο Καραϊμπερίδη του ΑΣΑΧ, αλλά κατάφεραν και νίκησαν στην παράταση (κ.α. 3-3). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Βασίλης Ψαθάς (με ramp operator) την Κατερίνα Μπακαλέξη και Δήμητρα Παπαδοπούλου (με ramp operator) τον Γιώργο Παπαδόπουλο (Καστελλάνοι) που νίκησαν με 4-2 το ζευγάρι του Τυρταίου Μάριο Αγγελή (με ramp operator) Μπιόρις Τσελάγκι και Μαρία-Ελένη Κορδαλη (με ramp operator) τον Παναγιώτη Μακρογιάννη.

Boccia aponomi2

Στο ομαδικό BC1/ BC2 πρώτευσε ο ΑΣΑΧ με τους Παναγιώτη Σουλάνη, Αλέξανδρο Παπαδάκη και Παναγιώτα Δένδη. Στη 2η θέση ο Τυρταίος με τους Δημήτρη Κυριακίδη, Χρήστο Κυπριώτη και Διονύσια Τσακίρη. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αρίων με τους Μαρία Γιακουμάκη, Αλεξάνδρα Παπαδομανωλάκη, Ευάγγελος Βολάνης.

boccia aponomiantidimar

Κυριακίδης και Παπαδάκης πρωταθλητές στην BC1 και BC2 ανδρών-Η Ιωσηφίδου στη BC2 γυναικών

Ο Δημήτρης Κυριακίδης (Τυρταίος) πρώτευσε στην κατηγορία BC1 ανδρών, καθώς νίκησε με 6-2 τον δεύτερο Νίκο Μπουλούκο (ΑΣΑΧ). Την 3η θέση πήρε ο Παναγιώτης Σουλάνης (ΑΣΑΧ) που νίκησε τον Ίγκλι Νάτσο (Παναθηναϊκός ΑμεΑ) με 4-3.

Στη BC2 των ανδρών πρωταθλητής είναι ο Αλέξανδρος Παπαδάκης (ΑΣΑΧ) καθώς στον τελικό επιβλήθηκε του συναθλητή του Νικόλαου Γονιού με 5-1. Τρίτος ο Χρήστος Κυπριώτης (Τυρταίος) νίκησε τον Μιχάλη Λεμονή (Μεγαλόνησος) με 5-3.

Πρωταθλήτρια στην ίδια κατηγορία (BC2) των γυναικών αναδείχθηκε η Ελισάβετ Ιωσηφίδου (Ίωνες) που νίκησε στον τελικό τη Διονυσία Τσακίρη (Τυρταίος) με 5-2. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αγγελική Πέππα (Τυρταίος) που νίκησε με 8-1 τη συναθλήτριά της Μαρία Τσιλικοπούλου.

boccia polychronidis

Παπαδοπούλου και Πολυχρονίδης πρώτοι στη BC3 γυναικών και ανδρών, αντίστοιχα

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης πρώτευσαν αντίστοιχα στην κατηγορία BC3 γυναικών και ανδρών.

Στον τελικό η Δημήτρα Παπαδοπούλου (Καστελλάνοι) (ramp operator Γιώργος Παπαδόπουλος) επικράτησε της Πηνελόπης Καραϊμπερίδου (ΑΣΑΧ) (ramp operator Κυριάκος Καραϊμπερίδης) με 11-1. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Ντέντα (Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος) (ramp operator Χριστίνα Ντέντα) που νίκησε 8-0 τη Μαρία Ελένη Κορδαλή (Τυρταίος) (ramp operator Παναγιώτης Μακρυγιάννης)

boccia omadiko

Στους άνδρες ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος) (ramp operator (Κατερίνα Πατρώνη) νίκησε τον Παναγιώτη Κατσώνη (ΑΣΑΧ) (ramp operator Αγγελική Μπιτσακάκη) με 10-1 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Μασούρας (Παναθηναϊκός ΑμεΑ) (ramp operator Σωτήρης Χρονόπουλος) καθώς επικράτησε με 8-0 του Βασίλη Ψαθά (Καστελλάνοι) (ramp operator Κατερίνα Μπακαλέξη).

Μικρά-μικρά από το «Γεώργιος Κακούρης»

Τις ημέρες των αγώνων βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και έκαναν και τις απονομές ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αριστείδης Τσιμόγιαννης. Η διοικητική διευθύντρια του Attica Κλαίρη Παπαστεργίου καθώς και η διευθύντρια Επικοινωνίας του κέντρου αποκατάστασης Νάνσυ Χρηστίδη.

bocciaballes1

Η πρόεδρος Ιωάννα Καρυοφύλλη, καθώς και η γενική γραμματέας Κωνσταντίνα Σωτηριάδη, η ταμίας Ελένη Καλογεροπούλου, η έφορος Αθλημάτων VIRTUS Γεωργία Παναγιωτοπούλου και ο έφορος Αθλημάτων IWAS Παναγιώτης Καδδάς ήταν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.