fbpx

Μπότσια: Με δύο χάλκινα μετάλλια και καλά πλασαρίσματα στην 8άδα επιστρέφει η ελληνική αποστολή από τον Καναδά (pics)

Μπότσια:  Με δύο χάλκινα μετάλλια και καλά πλασαρίσματα στην 8άδα επιστρέφει η ελληνική αποστολή από τον Καναδά (pics)

Η καλή ημέρα για την ελληνική αποστολή στο «World Boccia Cup Montreal 2023», φάνηκε από την αρχή. Επιστρέφει από το Μόντρεαλ, με δύο χάλκινα μετάλλια και καλά πλασαρίσματα στην 8άδα, από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, πολύ υψηλού επιπέδου, που διεξήχθη στην Aréna Maurice-Richard.

Polyxro Korea3

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ανέβηκε σε ακόμη ένα βάθρο στην κατηγορία BC3 των ανδρών. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, μετά από έναν κορυφαίο αγώνα, από κάθε άποψη, με τον Κορεάτη Χάογουον Γκέονγκ, με τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη να χάνει για λίγο τον τελικό.
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (με Ramp Operator την Κατερίνα Πατρώνη), «πάλεψε» με τον Βρετανό Τζέιμι Μακ Κόουαν, για το χάλκινο μετάλλιο και το κατέκτησε. Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και όταν ο Βρετανός προηγήθηκε κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι, έφθασε στο 4-4. Με την εμπειρία του πήρε το παιχνίδι στην παράταση και κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τσέχος Άνταμ Πέσκα, που νίκησε στον τελικό τον Κορεάτη Γκέονγκ με 3-1.

Polyxro xalkino

Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο

Στην κατηγορία BC3 των ζευγαριών, το ελληνικό ζευγάρι, των Γρηγόρη Πολυχρονίδη (με Ramp Operator την Κατερίνα Πατρώνη) και Άννας Ντέντα (Ramp Operator τη Χριστίνα Ντέντα) με μόνο μια ήττα, αυτή από την Κορέα έφθασε στο χάλκινο μετάλλιο. Νίκησε για δεύτερη φορά, στο τουρνουά, τους Πορτογάλους, αυτή τη φορά, με 5-1, μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλία που επικράτησε στον τελικό με 8-0, της Κορέας.

pairs metallio3

Ο δρόμος προς το χάλκινο στο ατομικό

Ο Πολυχρονίδης με Ramp Operator την Κατερίνα Πατρώνη, στο ατομικό BC3, στον Γ’ όμιλο, που αγωνίζεται νίκησε άνετα με 7-1 τον Αυστραλό Σπένσερ Κότι και τέθηκε επικεφαλής του Ομίλου, από την αρχή, καθώς ο Τσέχος Πέσκα (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), που αγωνίστηκε στον ίδιο όμιλο, νίκησε τον Γάλλο Μενάρ με 7-2.
Το «δύο στα δύο» έκανε με τη νίκη του επί του Γάλλου Ζυλ Μενάρ, με 6-1. Συνέχισε αήττητος καθώς νίκησε και τον Τσέχο Άνταμ Πέσκα (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη) και μπήκε ως πρώτος από το Γ’ Όμιλο στην 8άδα της διοργάνωσης. Επίδειξη δύναμης έκανε στο παιχνίδι της 8άδας με αντίπαλο τον Ισπανό Βαφίντ Μπουσερίντ No 11 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης επικράτησε με 9-0 και έβαλε πλώρη για ένα ακόμη μετάλλιο, στη BC3.

Polyxro Korea2

Αντίπαλος του στον ημιτελικό ένας εκ των κορυφαίων αθλητών του boccia, ο Κορεάτης Χάογουον Γκέονγκ, ο οποίος με την τελευταία του μπαλιά, στέρησε από τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη τον τελικό. Οι δύο κορυφαίοι αθλητές του Boccia με κατακτήσεις όλων των μεγάλων διοργανώσεων και χρωμάτων μεταλλίων έδωσαν ένα συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στο τέλος. Επίδειξη υψηλής τακτικής και στρατηγικής στο ματς και από τους δύο, με τον Νοτιοκορεάτη να φθάνει τελικά στη νίκη με 4-3 και να περνάει στον τελικό.
Για το χάλκινο μετάλλιο ο χρυσός Παραολυμπιονίκης «πάλεψε» με τον Βρετανό Τζέιμι Μακ Κόουαν και το κατέκτησε. Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και όταν ο Βρετανός κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι και έφθασε στο 4-4, ο Πολυχρονίδης έδειξε την εμπειρία του και πήρε το παιχνίδι στην παράταση κατακτώντας ακόμη ένα μετάλλιο!
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τσέχος Άνταμ Πέσκα, που νίκησε στον τελικό τον Κορεάτη με 3-1.

pairs canada2

Ο δρόμος προς το χάλκινο στα ζευγάρια

Με τον αέρα του χάλκινου μεταλλίου, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (με Ramp Operator την Κατερίνα Πατρώνη) μαζί με την Άννα Ντέντα (Ramp Operator τη Χριστίνα Ντέντα) μπήκαν με το δεξί και στους αγώνες των ζευγαριών.
Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι-πάντα τα πρώτα παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις- Πολυχρονίδης και Ντέντα έδειξαν την εμπειρία τους και στο τελευταίο σετ «καθάρισαν» το παιχνίδι με τους Πορτογάλους με 4-2.
Πέτυχαν το «2 στα 2» νικώντας και τους Γάλλους με 5-4 και πέρασαν στην 6άδα και τα playoffs της διοργάνωσης, με επόμενο αντίπαλο, τη Σουηδία, που έκαναν την έκπληξη και άφησαν εκτός Ιαπωνία (Νο 9) και Ισπανία (Νο13), στο δύσκολο Α' όμιλο, με πρώτη την Αυστραλία.
Οι Σουηδοί αν και προηγήθηκαν με 5-0 στο 2ο σετ, τα βρήκαν δύσκολα, καθώς το ελληνικό δίδυμο έκανε εντυπωσιακή ανατροπή και στο τελευταίο σετ αν και οι αντίπαλοι έπαιξαν στα 9.5μ. πήρε 4 πόντους (η τελευταία σκληρή μπάλα) και πήρε το παιχνίδι, με 6-5. Στο τελευταίο σετ οι Σουηδοί δεν άντεξαν την πίεση.

Ntenta5

Για λίγο έχασε την 4άδα η Ντέντα στο ατομικό

Στον πρώτο της αγώνα στη διοργάνωση του Καναδά, η Άννα Ντέντα (BC3) (Ramp Operator τη Χριστίνα Ντέντα), στο Β΄ Όμιλο επικράτησε με 5-3, της Βρετανής Ρόμπιν Μακ Μπράιντ.
Στη συνέχεια πέρασε, ως πρώτη του Ομίλου της μετά τη σπουδαία νίκη της επί της, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Άνα Κόστα από την Πορτογαλία. Με μια «καθαρή» νίκη με 6-0 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βγήκε πρώτη στον όμιλό της με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μπήκε στην «8άδα».
Στις λεπτομέρειες έμεινε εκτός 4άδας, από την Αγιάν Ιτσινόε από την Ιαπωνία, με τις δύο αθλήτριες να κάνουν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Το τελευταίο σετ ήταν συγκλονιστικό με το σκορ να εναλλάσσεται, με την αθλήτρια της Ιαπωνίας να παίρνει τη νίκη με 4-2, στην τελευταία της μπάλα.

Soulanis2 1

Τα άλλα πλασαρίσματα των Ελλήνων

Με το δεξί μπήκε στον πρώτο του αγώνα στο World Boccia Cup Montreal 2023, ο Παναγιώτης Σουλάνης. Στην κατηγορία BC1, στον Δ’ Όμιλο, που αγωνίστηκε επικράτησε με 4-3 του Ομάρ Χάιγουορντ από τις Βερμούδες, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.
Παρά την ήττα του με 7-1, στο 2ο αγώνα του, από τον Γιονγκ Λουνγκ, από το Χονγκ Κονγκ, ο Παναγιώτης Σουλάνης πέρασε στην 8άδα της διοργάνωσης, ως 2ος στον όμιλό του.

Soulanis6

Στη συνέχεια «έπεσε» πάνω στον Ολλανδό Ντανιέλ Πέρεζ, Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου τελικά γνώρισε την ήττα, μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα, με 5-3 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει και να μπει στα ημιτελικά.

Metzou

Εντυπωσιακή νίκη στη BC4, πέτυχε στην πρεμιέρα της και η Χρυσή Μόρφη Μέτζου (Νο 9) με 10-1 επί της Γερμανίδας Νικόλ Μίκαελ (Νο 16) και βρέθηκε στην 1η θέση του A’ Ομίλου, όπου αγωνίστηκε. Στο δεύτερο παιχνίδι της ηττήθηκε από το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, την Κολομβιανή Λέιντι Τσίκα Τσίκα, με 4-1 και πέρασε στην 8άδα, ως 2η του Ομίλου της. Η Νο 3 της παγκόσμιας Καναδή Άλισον Λεβίν, στέρησε στη Χρυσή Μόρφη Μέτζου την «4άδα». Η Ελληνίδα το «πάλεψε», αλλά η Λεβίν ξέφυγε στο 3ο σετ και τελικά έφθασε στη νίκη με 5-1 και προχώρησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.