fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: «Χάλκινοι» Εύα Νίκου και Δημήτρης Προφέντζας στο σλάλομ στην Ελβετία

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: «Χάλκινοι» Εύα Νίκου και  Δημήτρης Προφέντζας στο σλάλομ στην Ελβετία

Μετά την κατάκτηση τριών μεταλλίων (ένα χρυσό και δύο ασημένια) στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και σε αγώνες FIS σλάλομ, που διεξήχθησαν στο Mittersill και στο Dec Pitztal της Αυστρίας, αντίστοιχα, η Εύα Νίκου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά το χάλκινο, στο σλάλομ, σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη στο Saint Moritz της Ελβετίας.

Είναι το πρώτο μετάλλιο σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου, της 6ης Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, η οποία είχε δείξει τις τελευταίες ημέρες, που αγωνίζονταν στην Ελβετία, ότι παρά τον τραυματισμό της και την εγχείρηση στον πρόσθιο χιαστό, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Μαζί με τον οδηγό της τον Δημήτρη Προφέντζα, είχαν δείξει τις προθέσεις τους, από την αρχή των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην Ελβετία. Στον αγώνα του Σαββάτου πέτυχαν τον 3ο χρόνο στην πρώτη διαδρομή, αλλά τους ακύρωσαν, ενώ την Παρασκευή είχαν καταλάβει την 4η θέση, και την Πέμπτη την 5η στο γιγαντιαίο σλάλομ. Στο σημερινό αγώνα ξεπερνώντας για ακόμη μια φορά τον εαυτό της, η Εύα Νίκου κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο.

Για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τον οδηγό της και τον προπονητή της Δημήτρη Ιορδανίδη, ο μεγάλος στόχος είναι η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία (18-29 Ιανουαρίου 2023) και μετά τις εμφανίσεις της αυτές, φαντάζει εφικτός.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.