«ΤΟΚΙΟ 2020»-ΜΠΟΤΣΙΑ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Δεύτερος στη λίστα των πολυμεταλλιούχων ο Πολυχρονίδης, δύο μετάλλια (και πάλι) στο Τόκιο για την Ελλάδα σε ατομικό και ζευγάρια BC3

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Δύο μετάλλια, το ένα διαφορετικής απόχρωσης σε σχέση με το Ρίο, κατέκτησε το ελληνικό μπότσια και στο Τόκιο, επιβεβαιώνοντας την σταθερή πορεία που έχει το άθλημα σε επίπεδο Παραολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνο.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Sport assistant Κατερίνα Πατρώνη), ήταν 2ος στο μικτό ατομικό BC3, ενώ μαζί με τους Άννα Ντέντα (s.a. Χριστίνα Ντέντα) και Αναστασία Πυργιώτη (s.a. Ιωάννης Πυργιώτης), κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια της ίδιας κατηγορίας.

Με τα δύο μετάλλια που πήρε ο Πολυχρονίδης στο Τόκιο , έφτασε τα έξι στο σύνολο (1 χρυσό, 3 ασημένια, 2 χάλκινα) και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των Ελλήνων πολυμεταλλιούχων, πίσω από τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη.

Το χρυσό στο ατομικό, χάθηκε στο tie break του τελικού με τον Τσέχο Πέσκα και εξακολουθεί να παραμένει... απωθημένο για τον Έλληνα πρωταθλητή, όπως είχε τονίσει και στις δηλώσεις που έκανε πριν τη διοργάνωση.

Στα ζευγάρια BC3, Πολυχρονίδης και Ντέντα (η Πυργιώτη ήταν αναπληρωματική), είχαν μια ήττα στον όμιλο (κατέλαβαν την 1η θέση με απολογισμό 3-1) και μια στα ημιτελικά, κατακτώντας έτσι την 3η θέση μετά τη νίκη επί του Χονγκ Κονγκ στον «μικρό» τελικό.

Οι ελληνικές κατατάξεις:
ΜΠΟΤΣΙΑ
Μικτό ατομικό BC3
2. Γρηγόρης Πολυχρονίδης (sport assistant: Κατερίνα Πατρώνη)
20. Άννα Ντέντα (sport assistant: Χριστίνα Ντέντα)

Μικτά ζευγάρια BC3
3. Ελλάδα (Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα, Αναστασία Πυργιώτη - s.a Κατερίνα Πατρώνη, Χριστίνα Ντέντα, Ιωάννης Πυργιώτης)

(Αφιέρωμα του Γραφείου Τύπου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ)

PHOTO CREDITS: Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή/Νίκος Καρανικόλας

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

follow us on instagram

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ