fbpx

Ο Κωνσταντίνος Σιάχος υποδέχθηκε τον «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη του Τόκιο, Δημήτρη Μπακοχρήστο

240963568 382428476606296 410851882634885416 n

Το μέλος του ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και έφορος εθνικών ομάδων, Κωνσταντίνος Σιάχος, εκπροσώπησε την ομοσπονδία και στην άφιξη του «χάλκινου» Παραολυμπιονίκη του Τόκιο στην κατηγορία των -54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, Δημήτρη Μπακοχρήστου, αλλά και των Πασχάλη Κουλούμογλου (7ος στα -59κ. της άρσης βαρών σε πάγκο) και Ευθυμία Γκουλή (8η στα 100μ. πρόσθιο SB8).

Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκε ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Ήρθαμε να υποδεχτούμε τα παιδιά σαν ομοσπονδία είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε τους αθλητές και για το μετάλλιο αλλά πάνω από όλα για τις συμμετοχές γιατί για εμάς οι συμμετοχές στους Παραολυμπιακούς είναι τεράστια υπόθεση και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εδώ πέρα και να υποδεχτούμε τους αθλητές», δήλωσε ο Κώστας Σιάχος.

Οι δηλώσεις των αθλητών που επέστρεψαν σήμερα στην Ελλάδα στην κάμερα της ΕΡΤ:

Δημήτρης Μπακοχρήστος : «Ένα μετάλλιο το ήθελα πάρα πολύ. Ένας αγώνας ο οποίος πήγε πίσω λόγω COVID-19. Προσπαθήσαμε να είμαστε καλά. Σκοπός μας ήταν να μείνουμε υγιείς. Είχαμε περισσότερο στο μυαλό μας να είμαστε ασφαλείς μέχρι την τελευταία ημέρα. Έκανα ότι καλύτερα μπορούσαμε».

Έφη Γκουλή : «Πρώτη Παραολυμπιακοί στο Τόκιο, Είμαι πολύ χαρούμενη πέτυχα αυτό που ήθελα και συνεχίζουμε για το Παρίσι 2024. Μακάρι να μέναμε με τα άλλα παιδιά και να ερχόμαστε όλοι μαζί αλλά δεν γίνεται λόγω του πρωτοκόλλου».

Πασχάλης Κουλούμογλου : «Προσπαθήσαμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Τα αποτελέσματα ανάλογα ο καθένας με τον στόχο του πιστεύω ότι δικαιώθηκαν οι κόποι όλα αυτά τα χρόνια. Και ελπίζω η Πολιτεία να βοηθήσει όντως και στις πράξεις, γιατί υπάρχουν εδώ και 10 χρόνια αδιόριστοι αθλητές και 4 χρόνια απλήρωτα τα πριμ. Οπότε όταν λέμε ότι στηρίζουμε πρέπει αυτά να γίνουν πράξεις».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.