Σχολική Παραολυμπιακή Ημέρα στο Κλειστό Ιλισίων στις 5 Οκτωβρίου

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Παραολυμπιακά αθλήματα, θα έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες σχολείων της Αττικής, την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου (09:00-13:00) στο κλειστό γυμναστήριο Ιλισίων, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του Υπουργείου Υγείας. Την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν από κοινού η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν επιδείξεις Παραολυμπιακών αθλημάτων και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις και να εξασκηθούν σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα. Συγκεκριμένα θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν βόλεϊ καθιστών, γκόλμπολ, μπότσια και ξιφασκία με αμαξίδιο.

«Με τον εορτασμό της Σχολικής Παραολυμπιακής Ημέρας, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, να γνωρίσουν τα Παραολυμπιακά αθλήματα και να νοιώσουν οικεία παίζοντας μαζί με αθλητές με αναπηρία και γνωρίζοντας από κοντά τα αθλήματά μας. Στόχος είναι να προβάλουμε τον υγιή συναγωνισμό και τις αξίες του αθλητισμού. Επιπλέον η βιωματική δράση προσφέρεται για την εξοικείωση των μαθητών με την αναπηρία και την εκπαίδευσή τους στην αποδοχή της διαφορετικότητας », τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης αναφερόμενος στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Ζωγράφου.

Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής: ΟΠΑΠ Α.Ε.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ