Η πολιτική του «μηδενικού classification» θα εφαρμοστεί λίγο πριν αλλά και τη διάρκεια του «Ρίο 2016»

classification

Την πολιτική του μηδενικού classification λίγο καιρό πριν ή κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων, θα υιοθετήσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή και στο «Ρίο 2016».

Η πολιτική της IPC, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του «Σότσι 2014», προσβλέπει στην ελαχιστοποίηση του αριθμού των αθλητών που θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία classification, προς όφελος του προγράμματος των εκάστοτε Αγώνων και εν κατακλείδι των ίδιων των πρωταγωνιστών.

Για την επιτυχία της πολιτικής της «μηδενικής ταξινόμησης», η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή θα συνεργαστεί με τις εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές. Στόχος είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών σε κάθε άθλημα «ώστε η νίκη θα καθορίζεται από την ικανότητα, την αγωνιστική κατάσταση, τη δύναμη, την αντοχή, την τακτική ικανότητα και την ψυχική προσήλωση, δηλαδή οι ίδοι παράγοντες που κρίνουν την επιτυχία και στον αθλητισμό των αρτιμελών αθλητών».

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ