ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.Π.Ε./Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

 φωτογραφικό στιγμιότυπο απο τη συνάντηση

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργου Φουντουλάκη, με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, με τον κ. Φουντουλάκη να στέκεται ιδιαίτερα στο κομμάτι προσβασιμότητας και την ύπαρξη χώρων άθλησης για άτομα με αναπηρία που ειδικά στην Περιφέρεια δεν έχει αντιμετωπιστεί με την δέουσα προσοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κατέθεσε δύο αιτήματα προς την Περιφέρεια Αττικής με το πρώτο εξ αυτών να αφορά στη δημιουργία διεθνούς αθλητικού κέντρου προετοιμασίας για άτομα με αναπηρία το οποίο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για μαζικό αθλητισμό αλλά και τον πρωταθλητισμό των ατόμων με αναπηρία. Το κέντρο αυτό θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ξένες αποστολές και διεθνείς αγώνες, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετεί και ολόκληρη την περιφέρεια. Ακόμη, ζητήθηκε από την κα Δούρου, η απόκτηση δύο ειδικά διαμορφωμένων λεωφορείων τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους αθλητές με αναπηρία και θα μπορούν να διευκολύνουν τους φορείς των ατόμων με αναπηρία σε διάφορες δράσεις τους.

Η κα Δούρου υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα πράξει τα δέοντα για να βοηθήσει το άτομα με αναπηρία «τα οποία αναμφισβήτητα έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους εμάς. Από σήμερα κιόλας και, στο μέτρο του δυνατού, θα μπούμε σε διαδικασία υλοποίησης διαφόρων αναγκών που έχουν τα άτομα με αναπηρία, δίνοντας έμφαση και στο κομμάτι του αθλητισμού που έχει τεράστια σημασία στην σωστή αποκατάσταση και προσφέρει μεγάλες χαρές και στιγμές συγκίνησης στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Βιβή Τσαβαλιά, εκπρόσωποι της ΕΠΕ (Ιωάννα Καρυοφύλλη, Αριστείδης Πανανός) και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (Κωνσταντίνος Σιάχος, Γεωργία Ζωγράφου).

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ