fbpx

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ 2010 ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ) προκηρύσσει την Προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Νοητικής Αναπηρίας για την Αγωνιστική Περίοδο  2010 στις 19 και 20 Ιουνίου 2010.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς  Επιτροπής  Στίβου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και τη παρούσα προκήρυξη.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Ιουνίου 2010 Γήπεδο Κορίνθου.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Αγώνων:

18 IOYNIOY 2010: Άφιξη Αποστολών 

19 IOYNIOY 2010: Πρωινή Αγωνιστική Περίοδος

Απογευματινή Αγωνιστική περίοδος 

20 IOYNIOY 2010 Πρωινή Αγωνιστική περίοδος

20 IOYNIOY 2010 Αναχώρηση Αποστολών

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -  ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Το Ημερήσιο Αγωνιστικό Πρόγραμμα θα σταλεί στους Συλλόγους μετά την ολοκλήρωση των Δηλώσεων Συμμετοχής.

 

Η απονομή των μεταλλίων θα πραγματοποιείται  στους τρεις πρώτους νικητές (1ος –2ος –3ος) κάθε αγωνιστικής και ηλικιακής κατηγορίας ξεχωριστά σε κάθε αγώνισμα εκτός από την κατηγορία ανδρών/γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στην τελική φάση στο Ολυμπιακό στάδιο.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές των Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ που είναι μέλη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας βάση των εγγράφων που έχουν ζητηθεί από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ. Μόνο οι αθλητές που έχουν θεωρημένα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι αθλητές υποχρεούνται να προσκομίζουν τα δελτία Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας θεωρημένα στην Αίθουσα κλήσης.

Επίσης, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Μαρτίου 2010 σας ενημερώνουμε ότι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ατομικών αθλημάτων οι αθλητές που προέρχονται από κράτη μέλη της Ε.Ε, Κύπριοι και αποδεδειγμένα (με δημόσια έγγραφα)ομογενείς αθλητές , τέλος δε μέχρι δύο(2) αλλοδαποί αθλητές προερχόμενοι από χώρες εκτός Ε.Ε, οι οποίοι έχουν εγγραφεί/μετεγγραφεί στη δύναμη σωματείων-μελών της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Εγγραφών – Μετεγγραφών της Ομοσπονδίας αγωνίζονται ΕΚΤΟΣ συναγωνισμού.

Ηλικιακές Κατηγορίες:

  • Ανδρών & Γυναικών (Open)
  • Νέοι κάτω των 20 χρονών (U/20): γεννημένοι 1991 - 1992
  • Νέοι κάτω των 18 χρονών (U/18): γεννημένοι το 1993-1994
  • Νέοι κάτω των 16 χρονών (U/16): γεννημένοι το 1995-1996

Σημείωση: Αθλητές που ανήκουν στις κατηγορίες U/20, U/18 και U/16 έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να αγωνιστούν ή στην Open κατηγορία ή στην κατηγορία που ανήκουν, όχι και στις δύο κατηγορίες. Αθλητές γεννημένοι από το 1990 και πριν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην κατηγορία Open Ανδρών και Γυναικών .

 

Στην Τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Αθήνα, θα διεξαχθούν μονάχα οι τελικές σειρές των αγωνισμάτων όπου θα υπάρχει η συμμετοχή  περισσότερων των 8 αθλητών.  Στα αγωνίσματα που θα υπάρχουν λιγότερο από 8 αθλητές, το αγώνισμα θα διεξαχθεί απευθείας στην τελική φάση στο Ο.Α.Κ.Α. Αυτό θα ισχύσει μόνο για τα αγωνίσματα των ανδρών και γυναικών (Open) και όχι για της κατηγορίες των νέων.

 

Αθλητές που δεν θα προσκομίσουν το δελτίο δεν θα μπορούν να αγωνιστούν

Οι αθλητές που δεν έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση Δελτίων δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τα δικαιολογητικά (όπως σας έχουν σταλεί στα Σωματεία) που υπολείπονται για την έκδοση Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας θα πρέπει να κατατεθούν από τους Συλλόγους μέχρι και τις 25 Μαΐου 2010

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

  1. Κάθε αθλητής έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή σε δύο ατομικά αγωνίσματα και ένα ομαδικό.
  2. Οι αθλητές οφείλουν να φορούν αθλητική περιβολή του Σωματείου τους και να συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς του Αθλήματος
  3. Η παραμονή των προπονητών ή άλλων παραγόντων μέσα στο αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται.
  4. Οι αθλητές υποχρεούνται να φοράνε τα νούμερα τους κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων τους. Τα νούμερα θα παραδοθούν στους εκπροσώπους των συλλόγων στην Τεχνική Σύσκεψη.
  5. Αθλητής που δεν εμφανίζεται σε ένα αγώνισμα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα αγωνίσματα που έχει δηλώσει. Μόνο για λόγους υγείας και με την κατάθεση ιατρικής βεβαίωσης δικαιολογείται η μη συμμετοχή του.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Τεχνικές Ενστάσεις

Κάθε ένσταση που αφορά Τεχνικό Θέμα πρέπει να υποβάλλεται γραπτά στο Έντυπο Ενστάσεως προς την Γραμματεία των Αγώνων μέσα σε 30 λεπτά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Η ένσταση αυτή πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον Εκπρόσωπο του κάθε Συλλόγου και συνοδεύεται από ένα παράβολο 100 € που θα παρακρατηθεί εφόσον η ένσταση δεν γίνει δεκτή. Η εκδίκαση της ένστασης θα γίνεται άμεσα και θα δίνεται γραπτά με υπογραφή του Αλυτάρχη των Αγώνων

 

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Τα Αγωνίσματα που προκηρύσσονται είναι τα ακόλουθα:

100

200

400

800

1500

5000

10000

ΑΝΔΡΩΝ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18 -19

Α

v

v

v

v

v

v

v

Γ

v

v

v

v

v

v

v

16 -17

Α

v

v

v

v

v

v

 

Γ

v

v

v

v

v

v

 

ΜΗΚΟΣ

ΥΨΟΣ

ΑΝΔΡΩΝ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18 -19

Α – Γ

v

v

16 -17

Α – Γ

v

v

ΑΝΔΡΩΝ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18 -19

16 -17

Α

Γ

Α

Γ

ΣΦΑΙΡΑ

7,260

4,00

6,00

4,00

5,00

4,00

ΑΚΟΝΤΙΟ

800

600

800

600

700

600

ΔΙΣΚΟΣ

2,00

1,00

1,750

1,00

1,50

1,00

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής πρέπει να υποβάλλονται γραπτά στο επισυναπτόμενο έντυπο. Δεν γίνονται αποδεκτές Δηλώσεις που δεν φέρουν υπογραφή και σφραγίδα του Σωματείου.

 

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής και το Δελτίο Μετακίνησης πρέπει να σταλεί με φαξ στα γραφεία της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ (210 64 10 052)

μέχρι τις 20 ΜΑΪΟΥ 2010

Αθλητής που δηλωθεί σε περισσότερα από τα επιτρεπόμενα αγωνίσματα διαγράφεται αυτόματα από τα αγωνίσματα που ακολουθούν.

Αθλητές

Στις Δηλώσεις Συμμετοχής θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να αναφέρονται όλα τα στοιχεία των αθλητών (επίθετο, όνομα, αρ. μητρώου, ηλικία (ηη/μμ/χχ) και αγώνισμα) ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος των στοιχείων από τη Γραμματεία Αγώνων.

Προπονητές

Οι Σύλλογοι υποχρεούνται να ενημερώσουν γραπτά την Ομοσπονδία για τους Συμβαλλόμενους Προπονητές πριν από την συμμετοχή τους στους Αγώνες που Προκηρύσσει η Ομοσπονδία. Κάθε αλλαγή πρέπει να γνωστοποιείται άμεσα και εγγράφως στην Ομοσπονδία. Κάθε σύλλογος δικαιούται  να δηλώσει έναν (1) προπονητή ανά 6 αθλητές

Συνοδοί (Αρχηγός Αποστολής, Προπονητές , Συνοδοί-Βοηθοί)

Εγκρίνεται ένας Προπονητής ή Συνοδός για κάθε τρεις (3) αθλητές.

Σε περίπτωση που ο Σύλλογος επιθυμεί να έχει παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο συνοδών τότε οφείλει να μεριμνήσει ο ίδιος για τα έξοδα μετακίνησης- διαμονής και διατροφής και να το γνωστοποιήσει στην Ομοσπονδία.

 

Αρχηγός Αποστολής Συλλόγου

Κάθε σύλλογος απαραίτητα πρέπει να εκπροσωπείται από έναν Αρχηγό Αποστολής ή εκπρόσωπο, ο οποίος πρέπει να είναι γραπτά εξουσιοδοτημένος από το Δ.Σ. του Συλλόγου του. Ο Αρχηγός Αποστολής είναι υπεύθυνος για:

  • Την άφιξη και αναχώρηση της αποστολής του Συλλόγου του από τον Τόπο Τέλεσης του Αγώνα
  • Την κατάθεση και παραλαβή των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας
  • Την εκπροσώπηση στις Τεχνικές Συναντήσεις
  • Την ενημέρωση των αθλητών και προπονητών του σωματείου του
  • Την διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων
  • Την διεκπεραίωση των ιατρικών ζητημάτων
  • Την υποβολή των ενστάσεων

 

ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μετά τις Δηλώσεις Συμμετοχής θα ακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με τη διαμονή - διατροφή.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για τους Συλλόγους που θα μετακινηθούν με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης:

  • Εγκρίνεται ένα (1) αυτοκίνητο ανά 3 άτομα. Καλύπτεται η χιλιομετρική απόσταση (0,15 € ανά χιλιόμετρο) και τα διόδια με την προσκόμιση των παραστατικών (αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου και πρωτότυπες αποδείξεις διοδίων).
  • Εγκρίνονται οι μετακινήσεις με καράβι και τραίνο ΜΟΝΟ με την κατάθεση παραστατικών (εισιτήρια κλπ.)
  • Για μετακίνηση αεροπορικώς πρέπει να υποβληθεί έγγραφο αίτημα και να εξεταστεί η έγκριση ή όχι αυτού

 

Οι Σύλλογοι θα είναι υπεύθυνοι για την μετακίνηση των μελών της αποστολής τους. Τα παραστατικά θα αποσταλούν στην ΕΑΟΜ ΑμεΑ μέσω του σωματείου εντός 10 ημερών. Τα παραστατικά θα εκδίδονται στο όνομα του Συλλόγου.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

Οι αθλητές υποχρεούνται να δηλώσουν την παρουσία τους αυτοπροσώπως στην Αίθουσα κλήσεως 30 λεπτά πριν την έναρξη των Αγώνων. 

Η Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ μπορεί να μεταβάλλει ή να τροποποιήσει την Προκήρυξη εφόσον υπάρχει κατά την κρίση της σοβαρός λόγος. Κάθε μεταβολή γνωστοποιείται έγκαιρα στους συλλόγους. 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.