Μάρτιος 2010

ο Πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ κ. Γιώργος Φουντουλάκηςμαζί με εκπροσώπους Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ έξω από το γραφείο του Γ.Γ.Α.
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ), μαζί με προέδρους αθλητικών σωματείων είχαν τη Δευτέρα 29/3/2010 συνάντηση με τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή.
Οι εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος μετέφεραν στον κ Μπιτσαξή τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας που έγινε την Κυριακή 28/3/2010. Αναλυτικά:
Άμεση καταβολή της τακτικής επιχορήγησης των σωματείων του 2008. Τροποποίηση του νόμου για τους αθλητές με διακρίσεις που υποχρεώνονται να σταματούν την ενεργό δράση για να διοριστούν στο δημόσιο.
Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για άμεση εκλογή των μελών της ΕΠΕ και όχι διορισμός τους από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου.
Η αντιπροσωπεία της ΕΑΟΜ ΑμεΑ τόνισε επίσης ότι η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε απόφαση συρρικνώνει και ισοπεδώνει το χώρο, είτε σε θεσμικό, είτε σε οικονομικό επίπεδο. Επιπλέον κατατέθηκαν οι διαβεβαιώσεις όλων των αναπηρικών φορέων ότι θα συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.
Από την πλευρά του ο κ Μπιτσαξής είπε ότι βρίσκει δίκαιο το αίτημα για τους αθλητές με διακρίσεις και με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει τροποποίηση του σχετικού νόμου. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και ιδιαίτερα την καταβολή της επιχορήγησης στα σωματεία και θα απαντήσει σχετικά μέχρι τις 18 Απριλίου 2010. Επίσης μετά το Πάσχα θα υπάρξει συνάντηση της Πολιτείας και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ για να τεθούν υπό τάπητος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο. Η ΕΑΟΜ ΑμεΑ εξασφάλισε σύντομα συνάντηση και με τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για τον ενημερώσει για όλα τα θέματα που απασχολούν το χώρο. 

Στις αθλητικές δράσεις τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Μαρτίου στην Αττάλεια της Τουρκίας, η Μαρία Κεραμιδά πήρε την 7η θέση στα -63kg. Στη διοργάνωση συμμετείχαν και οι Έλληνες αθλητές Παπαχρήστος Θεόκλητος +100κ
Εξαρχος Ευάγγελος 73κ
Σουλιος Ευστάθιος 66κ
Ζερβάκης Ελευθέριος 60κ
Φασσά Νικολέτα 57κ

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου - σε συνδιοργάνωση με τον Διεθνή Μαραθώνιο της Μεσσήνης- πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου και οι αθλητές που συμμετείχαν στην κατ. Β1 δεν κατάφεραν να πιάσουν τα όρια του σχεδιασμού της Ομοσπονδίας. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο Μαραθώνιο και οι θέσεις τους έχουν ως εξής:
1η θέση Σιούτης Στέργιος - 3ώρες 31λεπτά
2η θέση Ασλάνογλου Μιχάλης - 4 ώρες 6 λεπτά
3η θέση Τσατσακλάς Νικόλαος - 4 ώρες 30 λεπτά

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ