fbpx

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 13ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Α.ΟΜ.ΑΜΕΑ

13η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

 Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

ΑΘΗΝΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο Stanley των Αθηνών με καθολική συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων όλων των Αθλητικών Σωματείων των Ατόμων με Αναπηρία της  χώρας.

Μετά από λεπτομερή εξέταση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον Αθλητικό μας χώρο, των δυσμενών προοπτικών που διαμορφώνονται και ύστερα από τοποθετήσεις, διαλόγους, ανταλλαγή απόψεων και επεξεργασία προτάσεων καθώς και την πλήρη ενημέρωση από τη Διοίκηση της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ, καταλήξαμε ομόφωνα στα παρακάτω συμπεράσματα και αποφάσεις.

1ον ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ

Η Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία των ΑμεΑ, τα Αθλητικά Σωματεία των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και οι παριστάμενοι Παραολυμπιονίκες είναι σε πάρα πολύ δυσχερή θέση, λόγω των μεγάλων περικοπών στις επιχορηγήσεις που δεν επαρκούν για την κάλυψη των στοιχειωδών χρεών, δαπανών κλπ. που είναι αναγκαίες για την προετοιμασία των Αθλητών με Αναπηρίες, ώστε να μπορούν με επιτυχία να συμμετάσχουν σε αγώνες πρόκρισης του 2013  (Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα).

Η οικονομική στενότητα και η απαξίωση- εκ μέρους της κυβέρνησης -των Αθλητικών μας Σωματείων δημιουργούν ένα επισφαλές κλίμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό της Άθλησης των ΑμεΑ. Οι συνέπειες μιας τέτοιας κατάληξης θα είναι για τη σωματική και ψυχική υγεία των Αναπήρων Αθλητών που πρέπει και για θεραπευτικούς λόγους να αθλούνται, καταστροφικές. Την ευθύνη μαζί με το πολιτικό κόστος θα φέρει ακέραια η Κυβέρνηση που θα διαλύσει τον Αναπηρικό Αθλητισμό μη υπολογίζοντας τις τόσες πολλές διακρίσεις των Αθλητών ΑμεΑ που έχουν φέρει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα χωρίς μεγάλες δαπάνες, χωρίς φασαρίες και κρούσματα Ντόπιγκ. Οι αθλητές ΑμεΑ σε όλους τους Διεθνείς, Παγκόσμιους και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 όπου με το ευ αγωνίζεσθαι εκπροσώπησαν την χώρα μας επάξια, έφεραν πληθώρα καθαρών μεταλλίων με την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλαν.

2ον ΖΗΤΑ από την Κυβέρνηση

Α) Με νομοθετική ρύθμιση να εξασφαλίσει πάγια και μόνιμη ετήσια επιχορήγηση της Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας των Αθλητών με Αναπηρία  και των Αθλητικών Σωματείων αυτής, χωρίς τις υπερβολικές περικοπές, με την θέσπιση των διατάξεων, αλλά ακόμη και με εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης από τα κρατικά λαχεία, τα τυχερά παιχνίδια, την φορολόγηση των τσιγάρων των οινοπνευματοδών ποτών και των καζίνο με ένα μικρό ποσοστό επί των κερδών τους υπέρ του αθλητισμού των Ατόμων με Αναπηρίες. Παράλληλα θα πρέπει για λόγους ισονομίας να δοθούν τουλάχιστον τα χρηματικά πριμς στους αθλητές με αναπηρία για τις επιτυχίες τους των περιοδών 2009-2010 σύμφωνα με το νομο, όπως δόθηκαν στους αθλητές χωρίς αναπηρία γιατί αλλιώς υπάρχει παραβίαση του συντάγματος περί ισότητας. Επίσης όμως θα πρέπει να προγραμματιστούν να δοθούν και τα πριμ της περιοδου 2011-2012.

Β) Οι προπονητές που απασχολούνται στα Αθλητικά Σωματεία των Ατόμων με Αναπηρία να δύνανται να συμμετέχουν στα ειδικά προγράμματα του Μαζικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας -ή εναλλακτικά να αποσπώνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση- και τα οποία χορηγούνται από την  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω του προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού, ώστε να προπονούν τους Αθλητές των Σωματείων που ανήκουν στην έδρα τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

3ον ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ

Ο σεβασμός των ανθρωπινών και κοινωνικών δικαιωμάτων των Αμεα για ίση μεταχείριση, διασφαλίζεται διεθνώς από τους πρότυπους κανόνες του ΟΗΕ που αναγνωρίστηκαν απ’ όλες τις κυβερνήσεις, καθώς και από την Διεθνή Συνθήκη για τα δικαιώματα των ΑμεΑ που το έτος 2012 έγινε αποδεκτή και ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων καθώς και από όλα τα κράτη της Ευρώπης, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα ΑμεΑ να τυγχάνουν ίσων ευκαιριών για την κοινωνική και την οικονομική τους ένταξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.6 του τροποποιηθέντος Συντάγματος της χώρας μας η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενεργεί δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για τη στήριξη των ΑμεΑ.

Αυτό υποστηρίζεται και από την συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένταξης στο άρθρο. ΣΤ παρ.2 καθώς και την Συνθήκη του Άμστερνταμ άρθρο 13.

4ον ΚΑΛΕΙ

Όλους τους ανάπηρους πολίτες της χώρας που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της, τις αναπηρικές οργανώσεις (Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ) σε ετοιμότητα και εγρήγορση για αγώνες διαμαρτυρίας διαρκείας, προκειμένου να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Αναπήρων αθλητών να μπορούν να αθλούνται, φέρνοντας διακρίσεις στη χώρα μας που μας κάνουν περήφανους, αφού προηγουμένως το κράτος μεριμνήσει με Νόμο για την πάγια και ετήσια επιχορήγηση της Αθλητικής Ομοσπονδίας των Αναπήρων και των Σωματείων της.

5ον ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ

Το Δ.Σ της ομοσπονδίας (ΕΑΟΑμεΑ)

Να κάνει κάθε προσπάθεια και κάθε νόμιμη ενεργεία σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, το Ευρωπαϊκό φόρουμ για Αμεα, όλες τις διεθνείς οργανώσεις αθλητισμού των ΑμεΑ (IPC, INASFID κλπ) για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων. Να αποστείλει το παρόν ψήφισμα στον Πρόεδρο της κυβέρνησης , τους αρμόδιους Υπουργούς, τα Πολιτικά κόμματα της Βουλής, τους Βουλευτές, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Εθνική Συνομοσπονδία των ΑμεΑ και όλους τους Διεθνείςς Οργανισμούς των ΑμεΑ.

ΑΘΗΝΑ 31/03/2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΟΜ.ΑμεΑ                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΟΜ.ΑΜΕΑ

        ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΝΟΣ                                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ                                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΧΟΣ

 

 

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.