fbpx

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΩΡΑΣ ΜΟΥΤΣΙΟΥ- ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

 

 

Συνέντευξη Μουτσίου στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ 

Συνέντευξη στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ www.eaom-amea.gr παραχώρησε η Δώρα Μουτσίου με αφορμή τη διεξαγωγή αύριο (Σάββατο) του πανελλήνιου πρωταθλήματος σκοποβολής αθλητών με αναπηρίες που φιλοξενείται στο σκοπευτήριο της Ελευσίνας. Η Μουτσίου αναφέρθηκε στον σημαντικό πρώτο εγχώριο αγώνα για το 2012, στις προσδοκίες που υπάρχουν ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων για την ελληνική σκοποβολή, στο αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών και αθλητριών μας, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για την επόμενη ημέρα, μετά τους αγώνες του Λονδίνου.

ΕΡ: Το πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί ένα ακόμη αγωνιστικό τεστ ενόψει Παραολυμπιακών. Τι προσδοκάς από τη συγκεκριμένη διοργάνωση; Με τι επίδοση θα ήσουν ικανοποιημένη;

ΑΠ: «Το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ο πρώτος αγώνας για το 2012 και για την Ελλάδα είναι ο μοναδικός. Προσωπικά περιμένω να κάνω δύο καλά νούμερα και στα δύο αγωνίσματα -ελεύθερο και πρηνηδόν- πάνω από τα παραολυμπιακά όρια που είναι 590/600 και 594/600 αντίστοιχα».

 

ΕΡ: Πόσους αθλητές/ήτριες πιστεύεις ότι θα έχει η Ελλάδα στους Αγώνες του Λονδίνου και τι προσδοκάς εσύ από τη σπουδαία αυτή διοργάνωση, εφόσον σου δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχεις;

ΑΠ: «Η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου έχει εξασφαλίσει δύο κάρτες συμμετοχής στην σκοποβολή. Η πρώτη απευθείας από το παγκόσμιο του Ζάγκρεμπ το 2010, την οποία είχα την χαρά και την τιμή να κατακτήσω με την ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο πρηνηδόν με 600/600 και αντιστοιχούσε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης. Η δεύτερη από τα MQS που επιτεύχθηκαν το 2010 και το 2011 από όλους τους αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας. Ελπίζουμε και σε μια τρίτη κάρτα ελεύθερης συμμετοχής. Προσωπικά στο Λονδίνο, από τη στιγμή που μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ, ελπίζω να προκριθώ στους τελικούς και των δύο αγωνισμάτων και να δω την ελληνική σημαία να σηκώνεται ψηλά, εκεί δηλαδή που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε διοργάνωση».

 

ΕΡ: Ποιό είναι το επίπεδο της ελληνικής σκοποβολής στους αθλητές με αναπηρίες και τι χρειάζεται για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά;

ΑΠ: «Η ελληνική σκοποβολή των ΑμεΑ διαθέτει μια εθνική ομάδα που κοιτάζει στα μάτια τους επαγγελματίες αθλητές των άλλων χωρών. Μπορούμε να πρωταγωνιστούμε στους διεθνείς αγώνες, αρκεί να έχουμε την κατάλληλη υποστήριξη σε εξοπλισμό αλλά και την οικονομική βοήθεια στους συλλόγους μας, στους προπονητές μας και στα προσωπικά μας έξοδα όπως οδοιπορικά, φυσιοθεραπείες κλπ)».

 

ΕΡ: Οι προσπάθειες του προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργου Φουντουλάκη, ώστε οι αθλητές της προ-παραολυμπιακής ομάδας να εξασφαλίσουν άδειες από τις δουλειές τους, φαντάζομαι ότι βοηθάει στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία των εκπροσώπων μας για τη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας. Θα ήθελα τη γνώμη σου

ΑΠ: «Η εξασφάλιση αδειών με αποδοχές για τους αθλητές της προ-παραολυμπιακής ομάδας από τις δουλειές τους θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας δυστυχώς συχνά αναγκάζεται να διεκδικεί τα αυτονόητα τα τελευταία χρόνια για το Παραολυμπιακό Κίνημα».

 

ΕΡ: Τι πιστεύεις ότι θα περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;

ΑΠ: «Η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα διαθέτει τσαγανό και γι` αυτό θεωρώ βέβαιο ότι θα αγωνιστεί με δύναμη και υπερηφάνεια στο Λονδίνο. Πιστεύω οι διακρίσεις μας να δώσουν χαρά και υπερηφάνεια στον ελληνικό λαό. Ελπίζω οι επιτυχίες να είναι αφορμή ώστε περισσότερα άτομα με αναπηρίες να ασχοληθούν με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι όλοι εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό και αξίζουμε αναγνώριση τόσο ψυχολογική όσο και οικονομική».

 

 

Στα ημιτελικά η εθνική τένις με αμαξίδιο, 3-0 τη Λιθουανία

 

«Καυτές» αποδεικνύονται οι ελληνικές ρακέτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο (ευρωπαϊκή ζώνη) τένις με αμαξίδιο που φιλοξενείται στην Αττάλεια της Τουρκίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τη νίκη 3-0 επί της Λιθουανίας, κατέκτησε την πρώτη θέση στον τρίτο προκριματικό όμιλο και πλέον το Σάββατο θα «κονταροχτυπηθεί»με την Ελβετία για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης η οποία ως γνωστόν παίζει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά τα «εισιτήρια» πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Τις νίκες στα δύο απλά αλλά και το διπλό απέναντι στους Λιθουανούς, σημείωσαν οι Γιώργος Λαζαρίδης και Μίνως Σταμάτης. Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη η ελληνική ομάδα επικράτησε 2-1 του Ισραήλ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον δεύτερο ημιτελικό της προκριματικής φάσης θα αναμετρηθούν η οικοδέσποινα Τουρκία με την Ιταλία.

Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, συμμετέχουν συνολικά 10 ευρωπαϊκές χώρες χωρισμένες σε τρεις ομίλους.

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.