fbpx

ΠΣΑΤ: Κορυφαίος αθλητής και αθλήτρια ΑμεΑ Γκαβέλας-Πασχαλίδου (pics)

ΠΣΑΤ: Κορυφαίος αθλητής και αθλήτρια ΑμεΑ Γκαβέλας-Πασχαλίδου (pics)

Η Θεοδώρα Πασχαλίδου, ήταν η κορυφαία αθλήτρια ΑμεΑ της χρονιάς, μετά την ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών – Μέλων του ΠΣΑΤ, για την ανάδειξη των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2023. Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών το βραβείο κατέκτησε ο Νάσος Γκαβέλας με τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη.

Gavelas Geniki 1

Την Πέμπτη (21/12) στην 70η Ετήσια Γιορτή του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η τζουντόκα Θεοδώρα Πασχαλίδου ψηφίστηκε ως η κορυφαία αθλήτρια ΑμεΑ και όταν ανέβηκε στη σκηνή της αίθουσας «Banquet», συγκινημένη από τη βράβευσή της για πρώτη φορά, ως κορυφαία, αρχικά ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους, για το βραβείο αυτό και τόνισε:

Pasxalidou2 1 1

«Το κίνητρό μου για τις επιτυχίες είναι η αγάπη για το άθλημά μου και φυσικά η δύναμή μου αντλείται από τον προπονητή μου τον Θεόκλητο Παπαχρήστο και τον ευχαριστώ. Ο αθλητισμός ενώνει. Το λέω πάντα, το γράφω πάντα και το πιστεύω με όλη μου την καρδιά. Ενώνει. Εδώ είμαστε όλοι οι αθλητές μαζί. Ενώνει στα στρώματα που παλεύω και ο καθένας στο γήπεδο που αγωνίζεται. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε». Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης.

Gavelas Karyiofili6 1

Κορυφαίος Νάσος Γκαβέλας

Κορυφαίος αθλητής ΑμεΑ της χρονιάς ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νάσος Γκαβέλας με τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη. Το βραβείο παρέλαβε από την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη. Στη σκηνή ανέβηκε και ο προπονητής του Νέστορας Κολοβός.

Gavelas Karyiofili7 1

Ο Νάσος Γκαβέλας ευχαρίστησε για τη βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ και όσον αφορά στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού τόνισε: «Δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα στο Παρίσι, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά για το καλύτερο. Είναι μια πολύ σημαντική χρονιά. Υπάρχει παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κόμπε της Ιαπωνίας, τον προσεχή Μάιο, που είναι και η τελευταία πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε δώσει και έχουμε εξασφαλίσει μια θέση στο στίβο και άλλες πέντε ακόμη, μαζί με τους αθλητές, οι οποίοι διακριθήκαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον Ιούλιο του 2023. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τον συνοδό μου και πραγματικά την οικογένειά μου, που κάνουν πρωταθλητισμό μαζί μου».

kapelakis amea 1

Στις κορυφαίες ομάδες ΑμεΑ στην τριάδα ήταν το ζευγάρι BC3 Μπότσια, με τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Άννα Ντέντα.

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.