ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ZOUGLA

 

Ακολουθεί απόσπασμα από συνέντευξη του Προέδρου της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ Γεώργιου Φουντουλάκη στο www.zougla.gr

Η χώρα μας περνάει από μία δύσκολη οικονομική συγκυρία και αυτό έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Το δυστύχημα είναι όμως όταν οι πραγματικοί νικητές της ζωής, οι αθλητές και οι πρωταθλητές με ειδικές ανάγκες βρίσκουν περισσότερες δυσκολίες από αυτές που ήδη έχουν και πέφτουν σε αδιέξοδα αναφορικά με το χόμπι τους, το οποίο έχει δοξάσει την Ελλάδα πάρα πολλές φορές. Η «zougla.gr» βρέθηκε στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και μίλησε με τον πρόεδρο Γιώργο Φουντουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, στα οράματα και στους στόχους του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Φουντουλάκης δίνει καθημερινά αγώνα για να κρατήσει ζωντανό τον αθλητισμό με αναπηρίες. Καταλαβαίνει την οικονομική δυσχέρεια, η οποία έχει πλήξει την πολυομοσπονδία, αλλά εκφράζει το παράπονό του για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει λάβει την πρώτη δόση της χρηματοδότησης για το 2011, την ώρα που άλλες ομοσπονδίες έχουν πάρει την τρίτη και την τέταρτη.

Παράλληλα, αναφέρεται στα 28 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για τα Special Olympics, την ώρα που η ομοσπονδία παίρνει επιχορήγηση 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο και χαρακτηρίζει «δεοντολογικό λάθος» την «μετακόμιση» της ομοσπονδίας από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Υγεία.

Τέλος, αναφέρει ότι τα οράματά του είναι να αποκτήσει η ομοσπονδία ένα χώρο, όπου οι αθλητές με αναπηρίες θα μπορούν να γυμνάζονται και η κατασκευή της Διεθνούς Παραολυμπιακής Ακαδημίας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=323630&cid=138

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ