fbpx

Παραολυμπιακά Αθλήματα: Συνεχίζεται κανονικά η παρουσίασή τους σε όλη την Ελλάδα (pics)

Παραολυμπιακά Αθλήματα: Συνεχίζεται κανονικά η παρουσίασή τους σε όλη την Ελλάδα (pics)

Τα «Παραολυμπιακά αθλήματα», εκτός από τα σχολεία πηγαίνουν και κολυμβητήριο! Κανονικά συνεχίζεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Παραολυμπιακά Αθλήματα» από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Ειδικού Δημοτικού, Γυμνασίου, Ειδικού Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη βγήκαν από τα σχολεία και πήγαν κολυμβητήριο! Ο λόγος για το 1ο λύκειο Νεάπολης, που επισκέφτηκε το Ποσειδώνιο. Οι μαθητές με τους καθηγητές τους ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν από κοντά την προπόνηση των κολυμβητών Μαρίας Τσάκωνα και Παναγιώτη Χρηστάκη. Συνομίλησαν με τον ομοσπονδιακό προπονητή κολύμβησης Γιάννη Μαχίλη και την Μαρία Τσάκωνα λύνοντας όλες τις απορίες τους σχετικά με την πορεία της στο αθλητισμό.

Poseidonio Amea defaced 1

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης Γιάννης Μαχίλης ενημέρωσε για το έργο και τις δράσεις της ομοσπονδίας και ανέλυσε τον αγωνιστικό προγραμματισμό της. Στο τέλος ευχαρίστησε μαθητές και καθηγητές για την επίσκεψη.

Protypo gymnasio thess2 defaced 1

Παρουσιάσεις και σε σχολεία Θεσσαλονίκης

Μετά την επίσκεψη των μαθητών στο Ποσειδώνιο, οι παρουσιάσεις στα πλαίσια του προγράμματος «Παραολυμπιακά Αθλήματα» συνεχίστηκαν στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, όπου οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Γιάννης Μαχίλης (κολύμβηση) και Δημήτρης Ιωαννίδης (άρση βαρών) μαζί με τους αθλητές τους, Μαρία Τσάκωνα και Γκρέμισλαβ Μωυσιάδη, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στα αθλήματά τους και ενημέρωσαν για τον αθλητισμό των ΑμεΑ.

Dimotiko thess defaced 1 1

Το ίδιο έγινε και στο 27ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, όπου Γιάννης Μαχίλης και Μαρία Τσάκωνα, μύησαν τους μαθητές στα μυστικά της κολύμβησης των ΑμεΑ.

Δύο παρουσιάσεις και σε σχολεία της Αθήνας

19o LysseAthens defaced 1

Στα πλαίσια του προγράμματος των Παραολυμπιακών Αθλημάτων επισκέφθηκε το 19ο Λύκειο Αθηνών ο έφορος των Εθνικών ομάδων της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αλλά και παλιός διεθνής αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης με αμαξίδιο Κώστας Σιάχος και μίλησε στους μαθητές. Υπεύθυνη της παρουσίασης ήταν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ιωάννα Ράμμου.

Boccia Soulanis sxolio.2jpg defaced 1

Στα μυστικά του Boccia μύησε ο διεθνής αθλητής της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Παναγιώτης Σουλάνης με τη συμμετοχή και της ταμία της Ομοσπονδίας Ελένης Καλογεροπούλου, τους μαθητές του 21ου και 165ου Δημοτικών σχολείων Αθηνών. Υπεύθυνοι της δράσης ήταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων Ειρήνη Βερεσού και Αποστόλης Δόγιας.

kalogerop dimotiko defaced 1

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.