ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ (29-30/1) Η Α' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ GOALBALL ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2011

 

 Η πρώτη πράξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος Γκόλμπολ γυναικών, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο ΚΑΠ-ΠΑ 2000 στην Περαία Θεσσαλονίκης. Στην α’ φάση της διοργάνωσης λαμβάνουν μέρος συνολικά τέσσερις ομάδες, με το ζητούμενο για την ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μένη Κεσανοπούλου, να είναι η «αναζήτηση κάποιων νεαρών παιδιών που θα μπορέσουν να ξεχωρίσουν ώστε να είναι σε θέση να στελεχώσουν την εθνική ομάδα των γυναικών».«Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών, από το 2009 βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση. Οι αθλήτριες που είχα στη διάθεσή μου την τελευταία επταετία και οι οποίες είχαν δημιουργήσει μία ομάδα με εξαιρετικά μεγάλες διακρίσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, για διάφορους λόγους αποχώρησαν από το άθλημα. Τα παιδιά που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά είναι μικρά και συγκεκριμένα ηλικίας από 12 έως 14 ετών. Παρά το γεγονός ότι δουλεύουν σκληρά και σε πολλές περιπτώσεις παίζουν καλύτερα ακόμη και από τις μεγαλύτερες –ηλικιακά- αθλήτριες, δεν διαθέτουν τη μυϊκή δύναμη που χρειάζεται. Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αν και η μαχητικότητα που δείχνουν πολλές φορές υπερκαλύπτουν τις αδυναμίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τουρνουά που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στη Βενετία, καταφέραμε και βγήκαμε δεύτεροι παρά την απειρία μας σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες», είπε η Μένη Κεσανοπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στην α’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «περιμένω να δω το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων που μετέχουν και πόσο έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τη νέα γενιά του αθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι εφέτος μετέχει και ομάδα από το Βόλο, κάνοντας το συναγωνισμό μεγαλύτερο. Αυτό ελπίζω να λειτουργήσει ευεργετικά όσον αφορά στην απόδοση κάποιων παιδιών, τα οποία στο μέλλον θα μπορούν να ενισχύσουν την εθνική ομάδα».

Η Μένη Κεσανοπούλου αναφέρθηκε και στο μεγάλο «βραχνά» του ελληνικού αθλητισμού, την έλλειψη κινήτρων που «ευθύνεται και για την αποχώρηση κάποιων αθλητριών από την εθνική ομάδα. Δεν είχαν πλέον την ώθηση που τους έδινε παλαιότερα η Πολιτεία για να γίνονται καλύτερες. Ήταν υποχρεωμένες να φεύγουν από τις δουλειές τους με άδεια για να μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι απαράδεκτο και αυτό εφόσον συνεχιστεί θα το πληρώσει ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού. Ελπίζω να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη ώστε να ξεπεραστεί το μεγάλο εμπόδιο».

Το πρόγραμμα της α’ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου

Πρωί

10:00 Ήφαιστος-Πυρσός

11:00 ΑΣΑΜ Πειρατές-Όμηρος

12:00 Όμηρος-Ήφαιστος

13:00 Πυρσός-ΑΣΑΜ Πειρατές

Απόγευμα

17:00 Όμηρος-ΑΣΑΜ Πειρατές

18:00 Πυρσός-Ήφαιστος

19:00 Ήφαιστος-ΑΣΑΜ Πειρατές

20:00 Όμηρος-Πυρσός

 

Κυριακή 30 Ιανουαρίου

09:00 Ήφαιστος-Όμηρος

10:00 ΑΣΑΜ Πειρατές-Ήφαιστος

11:00 Πυρσός-Όμηρος

12:00 ΑΣΑΜ Πειρατές-Πυρσός

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ