ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: Η χρηματοδότηση από το ποσοστό του στοιχήματος, ανάσα για τον αθλητισμό και ειδικά για μια πολυομοσπονδία όπως η δική μας

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ χαιρετίζει τη λειτουργία του θεσμικού πλαισίου, βάσει του οποίου για πρώτη φορά οι εθνικές ομάδες που αντιστοιχούν σε Παραολυμπιακές ομοσπονδίες καθώς και τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ, λαμβάνουν χρηματοδότηση από το ποσοστό του στοιχήματος.

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω της διανομής ποσού 31 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση και ανάπτυξη του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και ολόκληρου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που ουσιαστικά αποτελεί τη βάση του οικοδομήματος που πρεσβεύουμε και υπηρετούμε.

Με αυτήν την χρηματοδότηση, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να πορευθούμε ακόμα πιο ισχυροί και με περισσότερη άνεση σε μια αγωνιστική χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

Επιπροσθέτως, νοιώθουμε ότι το θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε, μας ισχυροποιεί και σε διεθνές επίπεδο, δεδομένου ότι πλέον η φαρέτρα του ελληνικού αθλητισμού, έχει περισσότερα όπλα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αγωνιστικές προκλήσεις, τις οποίες ενδεχομένως στο παρελθόν δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε.

Η χρηματοδότηση από την φορολογία των κερδών του στοιχήματος αποτελεί ανάσα για τον αθλητισμό και ειδικά για μια πολυομοσπονδία όπως είναι η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, η οποία σε καθημερινή βάση λειτουργεί στο «κόκκινο», με πολλές ανάγκες αλλά και υποχρεώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Εκτύπωση Email

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

[email protected]

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

follow us on instagram

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.