Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΚΕΑΤ και ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

1920px 2021 12 16 KEAT Nikos Karanikolas NK909463

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), υπογράφηκε χθες (Πέμπτη) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα. Σε μια όμορφη εκδήλωση και μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, οι δύο φορείς έδωσαν επίσημο χαρακτήρα σε μια πολυετή συνεργασία, η οποία αφορά στα άτομα με οπτική αναπηρία και την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η κα. Άννα Γιαννακού – Πάσχου, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας στο Δήμο Καλλιθέας, ο κ. Γιώργος Καλαμπαλίκης, Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας στο Δήμο Καλλιθέας, ο κ. Γιώργος Κρικρής, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Δημοτικής Συγκοινωνίας Ν. Σμύρνης, ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Σμύρνης και ο κ. Δημήτρης Σηφάκης, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Αντιπρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Ορλώφ, Γραμματέας της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Χαιρετισμό μέσω βίντεο απηύθυνε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ χαιρετισμό μέσω επιστολής, απέστειλε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Η διοικήτρια και πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο φορέων, επισημαίνονται ότι με το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε, μπαίνουν οι βάσεις για την επίτευξη κοινών στόχων.

1920px 2021 12 16 KEAT Nikos Karanikolas NK908722

«Όπως όλοι γνωρίζετε, η εξασφάλιση της ανεξάρτητης, αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία όρασης στην καθημερινότητα τους, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Και η ενασχόληση με τον αθλητισμό, αποτελεί αδιάσπαστο κομμάτι αυτού. Η άσκηση σωματικών και αθλητικών δραστηριοτήτων συνιστά για τα άτομα με αναπηρίες, εξέχον μέσον ατομικής ανάπτυξης, αποκατάστασης, κοινωνικής ένταξης και αλληλεγγύης και για τους λόγους αυτούς πρέπει να ενθαρρύνεται. Πέρα και πάνω από την βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και την ανεξάρτητη διαβίωση, την ανάπτυξη των κινητικών και φυσικών δεξιοτήτων και την εκμάθηση του αθλητικού ιδεώδους, το άτομο με αναπηρία μέσα από την φυσική δραστηριότητα αποκομίζει οφέλη που αφορούν την κοινωνικοποίηση του και την ισότιμη συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα. Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ δύο σημαντικών φορέων της αναπηρίας στην Ελλάδα, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, τίθενται οι βάσεις για την επίτευξη των κοινών στόχων που αφορούν στη διάδοση του αθλητισμού και τα οφέλη του στα άτομα με οπτική αναπηρία», τόνισε η κα Χαμονικολάου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη αναφέρθηκε στον θεσμικό χαρακτήρα που παίρνει η συνεργασία των δύο φορέων, με την υπογραφή του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου συνεργασίας.

1920px 2021 12 16 KEAT Nikos Karanikolas NK908771

«Μία πραγματικά πολύχρονη συνεργασία με το ΚΕΑΤ πήρε θεσμικό χαρακτήρα και νομίζω ότι από εδώ και στο εξής θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο στο χώρο των ατόμων με οπτικές αναπηρίες. Ευχαριστώ θερμά την Διοικήτρια του ΚΕΑΤ για την όλη μας συνεργασία μέχρι σήμερα και πιστεύω ότι με την παρουσίαση των αθλημάτων που παρουσιάστηκαν από τους προπονητές, τους αθλητές και τους συνεργάτες μας με τον καλύτερο τρόπο θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε νέους αθλητές, να έρθουν κοντά μας και να ασχοληθούν με τα αθλήματα που καλλιεργεί η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

267471583 369031071685758 4660118900756047814 n

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ποδοσφαίρου Τυφλών IBSA, Ηλίας Μάστορας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Μια μπάλα για όλους», οι ομοσπονδιακοί προπονητές του γκόλμπολ, Αντώνης Ανάστος, του ποδοσφαίρου τυφλών, Παναγιώτης Στεφανίδης και του τζούντο τυφλών, Σταύρος Στραγάλης, αναφέρθηκαν στα τρία αυτά εντυπωσιακά αθλήματα, ενώ η ομιλία-κατάθεση ψυχής του «χρυσού» Παραολυμπιονίκης του Τόκιο στα 100μ., Νάσου Γκαβέλα, εστίασε στη διαδρομή από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την παγκόσμια καταξίωση, σε μια ειδική ενότητα που είχε τον τίτλο «Το όνειρο ενός μικρού παιδιού».

«Κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα! Μην αφήνετε τίποτα να σας σταματήσει», είπε ο Νάσος Γκαβέλας, δίπλα στον οποίο βρέθηκε τόσο ο οδηγός αθλητής (guide), Σωτήρης Γκαραγκάνης, όσο και ο προπονητής τους (και προπονητής στίβου υψηλού αθλητισμού), Νέστορας Κολοβός, η θεματική ενότητα του οποίου είχε να κάνει με την προπονητική παγκόσμιου και παραολυμπιακού επιπέδου δρομέα με οπτική αναπηρία.

1920px 2021 12 16 KEAT Nikos Karanikolas NK909520

Αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτόκολλου συνεργασίας, ακολούθησε μουσική παράσταση από το Μουσικό Σύνολο του ΚΕΑΤ (παρουσίασε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, ενώ έκλεισε με Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα) καθώς επίσης και bazaar από τη μαθητική κοινότητα και το Fabric Republic της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Έκπληξη στους μαθητές του ΚΕΑΤ, έκανε ο ηθοποιός-τραγουδοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου, ο οποίος συμμετείχε στη μουσική παράσταση.

Εκτύπωση Email

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

[email protected]

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

follow us on instagram

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.