fbpx

Την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου 5x5 τυφλών, επισκέφθηκε στη Μίκρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

241677645 1249657038848523 3652875932447382770 n

Παρουσίαση του ποδοσφαίρου τυφλών 5x5, στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του ΕΑΚ Μίκρας, έγινε απόψε παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη.

Ο κ. Μητσοτάκης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παίκτες της ομάδας του Πυρσού, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν σε Τσεχία για φιλικές αναμετρήσεις, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και να δει δια ζώσης το γήπεδο της Μίκρας, όπου με πρωτοβουλία του ιδίου, λύθηκαν πολλά και σοβαρά προβλήματα (χλοοτάπητας κλπ), όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί και κατά την επίσκεψή του, ακριβώς πριν από δύο χρόνια. Πλέον, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας Παναγιώτης Στεφανίδης, «το γήπεδο πληροί όλες τις επίσημες προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου τυφλών».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη αλλά και τα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας, Στέφανος Φασιάς και Κωνσταντίνος Σιάχος.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που επισκέπτομαι και πάλι αυτό τον χώρο. Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία φορά που τον είχα επισκεφτεί είχα ενοχληθεί από την ποιότητα του γηπέδου, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για άτομα με προβλήματα στην όραση που καταβάλλουν μία εκπληκτική προσπάθεια να αθληθούν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Αναλάβαμε τότε, διακριτικά, την δέσμευση να λύσουμε το θέμα αυτό και χαίρομαι που σήμερα επισκέπτομαι και πάλι το γήπεδο αυτό, το βλέπω σε εξαιρετική κατάσταση και νομίζω ότι προσθέσαμε μια μικρή ψηφίδα ακόμα στις αθλητικές υποδομές της Καλαμαριάς, που νομίζω, όμως, ότι είχε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόσημο».

 Παράλληλα αναφέρθηκε στη συνολικότερη στρατηγική της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία και σημείωσε: «Πριν από λίγες ημέρες υποδέχτηκα και τους Παραολυμπιονίκες μας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Έχουμε μια συνολική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία και βέβαια θα είμαστε σε θέση -μέσα στον επόμενο μήνα- να εξαγγείλουμε και το μεγάλο αθλητικό κέντρο για τους Παραολυμπιονίκες μας, το οποίο θα γίνει στην Ανατολική Αττική, έτσι ώστε και οι πρωταθλητές μας, επιτέλους, να αποκτήσουν τις υποδομές που τους αξίζουν».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «για πρώτη φορά η χώρα έχει μία εθνική στρατηγική για την αναπηρία, υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ώστε να μπορούμε να έχουμε συνεκτικές πολιτικές και να μην είναι όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε αποσπασματικές». Πρόσθεσε πως "ειδικά για τα άτομα με προβλήματα όρασης έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά πρώτα απ' όλα εσείς μας υποδεικνύετε τα προβλήματα και εμείς ανταποκρινόμαστε».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους χορηγούς, τον Δήμο Καλαμαριάς και όσους στήριξαν και στηρίζουν ενεργά την ομάδα, ενώ οι διεθνείς από την πλευρά τους του δώρισαν μια φανέλα της Εθνικής και μια μπάλα ποδοσφαίρου με τις υπογραφές τους.

 «Δίνετε έναν αγώνα τον οποίο μόνο και μόνο για να τον φανταστεί κάποιος, εγώ την προηγούμενη φορά έβαλα ένα κάλυμμα στα μάτια και εκεί, νομίζω, ότι κατάλαβα τι είναι αυτό ακριβώς το οποίο κάνετε. Το σημαντικό είναι ότι δεν το βάζετε κάτω, κάνετε κάτι το οποίο το αγαπάτε, αθλείστε. Στέλνετε ένα μήνυμα ότι αν εσείς, με αυτή τη δυσκολία που αντιμετωπίζετε, μπορείτε να αθλείστε, δεν υπάρχει κανείς ο οποίος δεν μπορεί να αθληθεί», είπε ο πρωθυπουργός.

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησε παράδωσε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Μητσοτάκη για την αλληλεγγύη στο Παραολυμπιακό Κίνημα, ενώ η ομοσπονδία τίμησε και τους Στέλιο Αργυράκη για την κατασκευή των κερκίδων στο γήπεδο της Μίκρας, αλλά και την εταιρεία Γιώργος & Θεοφάνης Γεννάτος για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα.

Την ΕΠΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της, Χρήστος Καλούδης αλλά και τα μέλη της Ολομέλειας, Φώτης Μπίμπασης και Μαρία Τζάλλα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θ` αναχωρήσει για την Ρουμανία προκριμένου να λάβει μέρος στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.