fbpx

Τόκιο 2020: Ενημέρωση IPC με αφορμή τον ορισμό νέων ημερομηνιών τέλεσης των Παραολυμπιακών Αγώνων

paralympic

Διαβιβαστικό έγγραφο IPC με αφορμή τον ορισμό νέων ημερομηνιών τέλεσης των Παραολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το διάστημα 24 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου 2021 στο Τόκιο

Το έγγραφο της IPC: 

· Οι Παραολυμπιακοί θα πραγματοποιηθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021

· Η IPC θα θεσπίσει νέα κριτήρια πρόκρισης

· Όσοι αθλητές έχουν πάρει πρόκριση για το Τόκυο 2020, η πρόκρισή τους ισχύει και για το 2021

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020 έχουν επαναπρογραμματιστεί για να πραγματοποιηθούν μεταξύ 24 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι ημερομηνίες οριστικοποιήθηκαν τη Δευτέρα (30 Μαρτίου) από τη Διεθνή Oλυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), την Οργανωτική Επιτροπή Τόκυο 2020, τον Μητροπολιτικό Δήμο του Τόκυο και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Η απόφαση έχει ληφθεί βάσει τριών κύριων παραγόντων:

1. Την προστασία των αθλητών και όλων όσοι συμμετέχουν για τον περιορισμό του ιού COVID – 19.

2. Τη διασφάλιση των συμφερόντων των αθλητών του Ολυμπιακού και του Παραολυμπιακού αθλητισμού.

3. Το παγκόσμιο αθλητικό καλαντάρι.

Οι νέες ημερομηνίες προσφέρουν τον μέγιστο χρόνο στις υγειονομικές αρχές και σε όλους τους αρμόδιους που συμμετέχουν στην οργάνωση των Αγώνων και βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τοπίο που διαρκώς αλλάζει εξαιτίας της αναστάτωσης που έχει προκληθεί από την πανδημία του COVID -19. Επίσης, (οι νέες ημερομηνίες) θα αμβλύνουν οποιαδήποτε αναστάτωση θα προκαλέσει η αναβολή στο διεθνές αθλητικό καλαντάρι. Παρέχουν, επιπλέον, ικανό χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η περίοδος πρόκρισης. Αντίστοιχα μέτρα εξομάλυνσης της έντασης θα εφαρμοστούν με αυτά που είχαν προγραμματιστεί για το 2020.

Ο Πρόεδρος της IPC, Andrew Parsons είπε: «Είναι καταπληκτική είδηση ότι καταφέραμε να βρούμε νέες ημερομηνίες για τους Αγώνες του 2020 τόσο σύντομα. Οι νέες ημερομηνίες προσφέρουν σιγουριά στους αθλητές, διασφάλιση στους εταίρους και κάτι να προσμένει όλος ο κόσμος.

«Όταν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιηθούν στο Τόκυο την επόμενη χρονιά, θα είναι μια επιπλέον απόδειξη της οικουμενικότητας στην πράξη, μια γιορτή της ανθρώπινης ευελιξίας και μια επίδειξη του αθλητισμού που θα κάνει αίσθηση.

«Με τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο 512 ημέρες μακριά, η προτεραιότητα για όλους όσοι εμπλέκονται στο Παραολυμπιακό Κίνημα είναι να παραμείνουν οι ίδιοι ασφαλείς με τους φίλους τους και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης και δύσκολης περιόδου.

«Τώρα που οι ημερομηνίες έχουν οριστικοποιηθεί, η IPC θα συνεργαστεί με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες για να ορίσουν τα νέα κριτήρια πρόκρισης τα οποία θα αναγνωρίζουν εξ’ ολοκλήρου όσους έχουν ήδη προκριθεί για τους Αγώνες».

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τις Διεθνείς Ομοσπονδίες για την ομόφωνη υποστήριξη τους και τις Τοπικές Ενώσεις των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών για την εξαιρετική συνεργασία και την υποστήριξή τους κατά τη διαδικασία των διασκέψεων τις τελευταίες ημέρες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Επιτροπή των Αθλητών με την οποία βρισκόμασταν σε διαρκή επαφή.

«Με την ανακοίνωση αυτή, αισθάνομαι σίγουρος πως, με τη συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής ΤΟΚΥΟ 2020, τον Μητροπολιτικό Δήμο του Τόκυο, την Ιαπωνική Κυβέρνηση και όλους τους εταίρους, είμαστε σε θέση να νικήσουμε αυτήν την άνευ προηγουμένου πρόκληση. Η ανθρωπότητα προς το παρόν βρίσκεται μέσα σε ένα σκοτεινό τούνελ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να γίνουν το φως στο τέλος αυτού του τούνελ.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκυο 2020 Yoshiro Mori είπε: « Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach και η Οργανωτική Επιτροπή Tokyo 2020 πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν λεπτομερώς τις νέες ημερομηνίες των Αγώνων του Τόκυο 2020. Ο Υπουργός Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Hashimoto Seiko και ο Δήμαρχος του Τόκυο Koike, συμμετείχαν επίσης στην τηλεδιάσκεψη. Πρότεινα οι Αγώνες να φιλοξενηθούν μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2021 και πραγματικά εκτιμώ το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Bach, αφού συζήτησε αυτή την πρόταση με τις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις οικείες οργανώσεις, είχε την καλοσύνη να δεχτεί την πρότασή μου.

« Απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος για την επιλογή και την πρόκριση των αθλητών καθώς και για την προπόνηση και την προετοιμασία τους, και είναι ιδανική η τοποθέτηση του επαναπρογραμματισμού των Αγώνων κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών στην Ιαπωνία. Και από την πλευρά της μετακίνησης, της οργάνωσης των εθελοντών, της προμήθειας των εισιτηρίων για όσους διαμένουν στην Ιαπωνία και για τους κατοίκους των άλλων χωρών, την υπόθεση του COVID – 19, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη η τοποθέτηση των Αγώνων έναν χρόνο αργότερα, δηλαδή το καλοκαίρι του 2021.

« Μολονότι πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία αναβολή και των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, καθώς και άλλα ζητήματα που έχουν ήδη ανακύψει, το πρόγραμμα των αγώνων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τις μελλοντικές προετοιμασίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων της διοργανώτριας πόλης Τόκυο και της Ιαπωνικής Κυβέρνησης, για την σκληρή δουλειά τους μέσα στη σύντομη αυτή περίοδο. Η Οργανωτική Επιτροπή Τόκυο 2020 θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την επιτυχία των Αγώνων του επόμενου έτους.

Ο Δήμαρχος του Τόκυο, Koike Yuriko, είπε: « Λαμβάνοντας υπόψη το ξέσπασμα του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειαζόμαστε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να παραδώσουμε Αγώνες ασφαλείς για τους αθλητές και τους θεατές.

«Η προετοιμασία για τις νέες ημερομηνίες θα κυλήσει ομαλά καθώς οι ημερομηνίες ταιριάζουν με το χρονικό πλαίσιο της αρχικής διοργάνωσης, αναφορικά με τα εισιτήρια, την επάνδρωση των εγκαταστάσεων, τους εθελοντές και τη μετακίνηση.

«Οι αθλητές, οι εθελοντές, οι λαμπαδηδρόμοι και οι τοπικοί Δήμοι έχουν κινητοποιηθεί σχετικά με την υπόθεση αυτή. Από τη στιγμή που τώρα έχουμε σταθερές νέες ημερομηνίες στις οποίες στοχεύουμε, ο Δήμος του Τόκυο θα δεσμεύσει όλες τις πηγές του και θα συνεργαστεί στενά με την Οργανωτική Επιτροπή Τόκυο 2020, την Κυβέρνηση, και τους υπόλοιπους εταίρους για να είναι πλήρως προετοιμασμένος για την παράδοση ασφαλών Αγώνων».

Η Chelsey Gotell, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Αθλητών της IPC είπε « Πιστεύω ότι οι νέες ημερομηνίες αποτελούν τεράστια ανακούφιση για ολόκληρη την αθλητική κοινότητα η οποία θα εκτιμήσει την ταχύτητα με την οποία διευθετήθηκαν. Με περισσότερες από 500 ημέρες μέχρι τους Παραολυμπιακούς αγώνες, οι αθλητές μπορούν πνευματικά να κάνουν επανεκκίνηση και να αρχίσουν τον προγραμματισμό τους για το 2021.« Γιατί για το Τόκυο προτεραιότητα δεν είναι η προπόνηση, αλλά το να παραμείνουμε ασφαλείς, και εύχομαι όλοι οι αθλητές, οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των τοπικών αρχών αυτή τη δύσκολη περίοδο για ολόκληρη των ανθρωπότητα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο 2020 θα διαρκέσουν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.