fbpx

Γ. Φουντουλάκης: «Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων απαξιώνει το Παραολυμπιακό Κίνημα και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό, από τον οποίο ζητάμε να παρέμβει»

fountoulakis bach

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητάει με γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης, με αφορμή την «απαξιωτική» αντιμετώπιση του Παραολυμπιακού Κινήματος από την Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ενόψει της αυριανής συνεδρίασης για το Νέο Αθλητικό Νόμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε η ΕΠΕ, αλλά ούτε και η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κλήθηκαν από την Επιτροπή στην αυριανή ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, με τον πρόεδρο των δύο φορέων να κάνει λόγο για προσβολή ενός ολόκληρου Κινήματος.

Η δήλωση του Γιώργου Φουντουλάκη:

«Μας γεννά απορίες και μας δημιουργεί οργή και αγανάκτηση, η στάση του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κ. Γεώργιου Στύλιου, να μην ζητήσει από εκπροσώπους της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, να παραβρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση προκειμένου να καταθέσουν την άποψή του Παραολυμπιακού Κινήματος σχετικά με το Νέο Αθλητικό Νόμο.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό ότι ένα αθλητικό Κίνημα, αυτό των ατόμων με αναπηρίες, στο οποίο συμμετέχουν πολλές εκατοντάδες αθλητών, συμπεριλαμβανομένων Παραολυμπιονικών, πρωταθλητών κόσμου και Ευρώπης,  θα απουσιάζει από μια εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση που κρίνει το μέλλον του χώρου που υπηρετούμε όλοι εμείς εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι κατά τη διάρκεια της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, δεν θα ακουστεί η δική μας γνώμη.

Για τον λόγο αυτό, ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τον εκθέτει ανεπανόρθωτα με τη στάση της.Η ευαισθησία του κ. Μητσοτάκη απέναντι στον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρίες είναι κατατεθειμένη και αναγνωρισμένη απ` όλους όσοι εργαζόμαστε καθημερινά για την ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Αντίθετα, η Επιτροπή με τη στάση της, δείχνει να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ισότητα των ανθρώπων απέναντι στο Νόμο ονομάζεται Ισονομία κι αυτό ακριβώς ζητάμε από τον κ. Στύλιο να εφαρμόσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ειδάλλως η Επιτροπή θα έχει πέσει σε ένα τεράστιο σφάλμα, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας το Παραολυμπιακό Κίνημα».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.