fbpx

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 2010

Το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου 2010 στις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη (Θεσσαλονίκη).

Η τοξοβολία, όπως και η πλειοψηφία των αθλημάτων για άτομα με αναπηρία, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως δραστηριότητα αποκατάστασης και ψυχαγωγίας. Τα τελευταία 50 χρόνια, καθιερώθηκε ως άθλημα, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές να ασκήσουν τη δεξιότητα, την ακρίβειά, τη δύναμη και την ικανότητα συγκέντρωσής τους. Στην Τοξοβολία συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες με κινητική αναπηρία (κάκωση νωτιαίου μυελού, εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμό, Les Autres) και αναπηρίες όρασης. Σκοπός τους είναι να ρίξουν με ακρίβεια τα βέλη σε στόχο διαμέτρου 122 εκατοστών, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 70 μ. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ατομικοί και ομαδικοί αγώνες.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, μετέχουν 14 αθλητές και αθλήτριες από τέσσερα σωματεία. Ανάμεσα τους είναι η Αννα Τζήκα και ο Ρωμαίος Ρουμελιώτης (φωτο), δυο αθλητές με σημαντικές εμφανίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε Αθήνα και Πεκίνο. Η Αννα που μένει στη Δράμα αλλά κατεβαίνει τρεις φορές τη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη για προπόνηση (προπονητής Αλέκος Νασούλας) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν 7η . Είναι επίσης η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2007 (Κορέα) και αποτελεί μια από τις πιο συνεπείς αγωνιστικές παρουσίες του χώρου. Ο Ρωμαίος που μένει στη Λαμία έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους διεθνείς αγώνες της Ν. Ζηλανδίας (2003) που θεωρούνται από τους πλέον σημαντικούς για το άθλημα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Νασούλας λέει: «Το γεγονός ότι γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας των ΑΜΕΑ δεν σημαίνει ότι το άθλημα δεν έχει να επιδείξει διεθνείς επιτυχίες. Υπάρχουν και μάλιστα είναι σημαντικές. Αυτές είναι που έκαναν αρκετά παιδιά να ασχοληθούν με την τοξοβολία με στόχο την αθλητική διάκριση, αλλά και τη διασκέδαση τους. Πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερες διεθνείς διακρίσεις και μάλιστα από μια πληθώρα νέων πρωταθλητών. Καλούμε λοιπόν τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης να έλθουν στη Θέρμη και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών – αθλητριών της τοξοβολίας ». Δείτε το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί:

10/7/2010
8:30 - 9:15 ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ
9:15 - 9:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
9:30 - 11:00 Α΄ ΓΥΡΟΣ Χ 70Μ 
Α΄ ΓΥΡΟΣ Χ 30Μ 
11:00 - 11:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11:30 - 13:00 Β΄ ΓΥΡΟΣ Χ 70Μ 
Β΄ ΓΥΡΟΣ Χ 30Μ 
11/7/2010
8:30 - 9:00 ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ
9:00 - 11:00 ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
11:00 - 11:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.