fbpx

Συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της IPC Άντριου Πάρσονς

QSE02

Τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, συνοδευόμενο από τον ομόλογό του στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και στην ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργο Φουντουλάκη, δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού καλωσόρισε τον πρόεδρο της IPC στην χώρα μας, εξήρε το έργο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και ειδικά το ρόλο που διαδραματίζει με την ένταξη των προσφύγων με αναπηρίες στο κοινωνικό σύνολο. Τόνισε με έμφαση ότι το θέμα της μετανάστευσης ήταν και παραμένει παγκόσμιο φαινόμενο, επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω στήριξη και αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ υπογράμμισε πως η Αρχή της Ισότητας στην ουσία της αποτελεί θεμελιώδη αρχή και πάγια θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Πάρσονς αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που έχει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή στην ένταξη των προσφύγων στο κοινωνικό σύνολο μέσω του αθλητισμού, αλλά και στον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας με τη συμμετοχή της στο Ίδρυμα Agitos, το οποίο ελέγχεται από την IPC και υποστηρίζει την ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού.

«Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ένταξη των προσφύγων με αναπηρίες στο κοινωνικό σύνολο μέσω του αθλητισμού. Η συνεργασία μας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι υποδειγματική και παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να μάθουμε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ηγείται του προγράμματος. Στόχος της IPC είναι η εξάπλωση του προγράμματος σε όλες τις εθνικές επιτροπές μέλη της, γιατί το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι υπόθεση των λίγων. Άλλωστε ο κόσμος ανήκει στους ανθρώπους του. Δημιουργήθηκε χωρίς σύνορα και παρά το γεγονός ότι κάποιοι φρόντισαν γι` αυτό, εμείς είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και τον οποίο λειτουργούν. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο για όλους τους παραολυμπιακούς αθλητές και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις κοινωνίες τους», τόνισε ο κ. Πάρσονς, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Φουντουλάκης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην IPC επί προεδρίας του κ. Πάρσονς, ενώ απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον πρόεδρο της IPC για να παρεβρεθούν στον εορτασμό των 20 χρόνων από την Ίδρυση του Παραολυμπιακού Κινήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.