Συνέντευξη Κώστας Πετράκης: «Ζω ένα όνειρο. Τα συναισθήματα μου είναι τρελά»

25625537 1535628789858587 1163676724 o

Ένα όνειρο ζει ο Κωνσταντίνος Πετράκης για πρώτη φορά στην αθλητική του σταδιοδρομία. Ο αθλητής από την Βέροια Ημαθίας θα αγωνισθεί για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Πετράκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Αγώνες της PyeongChang στη Νότια Κορέα από 9 έως 16 Μαρτίου.

«Τα συναισθήματα μου είναι τρελά! Είναι όνειρο κάθε αθλητή να εκπροσωπήσει την χώρα του στους Ολυμπιακούς ή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες» είναι τα πρώτα του λόγια με τα οποία υποδέχεται την κλήση μας ο Κωνσταντίνος Πετράκης.

«Ήμουνα στο βουνό και έκανα προπόνηση την στιγμή που μου τηλεφώνησαν από την Παραολυμπιακή Επιτροπή και μου ανακοίνωσαν τα νέα. Ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψω ότι θα μαι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής. Δέχθηκα τα συγχαρητήρια άλλων αθλητών που έκαναν προπόνηση εκείνη την στιγμή και χάρηκα. Μη ξεχνάμε ότι από την Ημαθία ήταν και οι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από λίγες ημέρες στη Νότια Κορέα. Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που και εγώ είμαι από την Ημαθία που θα μαι στους Παραολυμπιακούς»

Ο Κωνσταντίνος Πετράκης δεν πετάει στα σύννεφα. Αφοπλιστικά λέει… «Εντάξει ας μην κρυβόμαστε υπάρχουν χώρες που δουλεύουν χρόνια με τα χειμερινά αθλήματα. Ένας καλός τερματισμός προσωπικά με ικανοποιεί να κατακτήσω.

Ξεκίνησα από μικρή ηλικία, από τα 14 μου χρόνια να κάνω χιονοδρομία. Στη περιοχή μας, στην Ημαθία υπάρχουν πάρα πολλά χιονοδρομικά κέντρα και λίγο πολύ όλοι ασχολούνται με τον χειμερινό αθλητισμό. Για τον λόγο αυτό η χιονοδρομία είναι πολύ ανεπτυγμένη. Για μένα ήταν μια καλή επιλογή. Αρχικά είχα δοκιμάσει και Σκι αλλά αυτό που με τράβηξε, αυτό που αγαπάω και ασχολούμαι εδώ και 16 χρόνια είναι το Snowboard (Χιονοσανίδα). Διεθνώς στο άθλημα αυτό το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Συμμετέχουν χώρες με μεγάλη ιστορία και παράδοση στα χειμερινά αθλήματα. Στόχος μου είναι μια καλή εμφάνιση και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Πως σε αντιμετώπισε η τοπική κοινωνία

Για την τοπική κοινωνία ήταν κάτι πρωτόγνωρο ήμουν ο πρώτος αθλητής σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η χαρά, τα συγχαρητήρια και τα μπράβο ήταν πάρα πολλά.

Ποιόν θέλεις να ευχαριστήσεις;

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία και τους χορηγούς τους και ιδιαίτερα τον ΟΠΑΠ για την υποστήριξή τους». Θέλω να ευχαριστήσω και τους κληρούχους του χωριού μου για την υποστήριξη στις αρχες της καριέρας μου, κάποιους οι οποίοι ανώνυμα με έχουν υποστηρίξει αυτά τα χρόνια. Αυτοί ξέρουν… Και τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής: 3-5 Πηγάδια και το Σέλι γιατί με υποστήριξαν στην προετοιμασία μου.

Ο προπονητής του Σωκράτης Μπουνόβας, που είναι πολλά χρόνια μαζί του αισιοδοξεί ότι θα κάνει μια καλή εμφάνιση ο Κωνσταντίνος.

“Έχει χρόνια που κυνηγάει την πρόκριση. Έχει αρκετή εμπειρία σαν χιονοδρόμος γιατί ασχολείται 16 ολόκληρα χρόνια. Σε υψηλό επίπεδο είναι η πρώτη του συμμετοχή. Έχει καλή ψυχολογία και τα αποτελέσματα το δείχνουν.

Έχει γίνει καλή προετοιμασία, έχει πολλές ώρες πάνω στο Snowboard. Δυστυχώς δεν έχουμε καλές υποδομές για Snowboard στην Ελλάδα και αυτό δεν μας βοηθάει. Τα αγωνίσματα που ταιριάζει περισσότερο με τον χαρακτήρα του είναι”

ΠΗΓΗ: Paralympic.gr

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ