fbpx

Αναβλήθηκαν τα παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης και άρσης βαρών σε πάγκο, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στο Μεξικό

ipc logo

Η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τις τελευταίες ώρες το Μεξικό, λόγω του ισχυρού σεισμού και των εκατοντάδων θυμάτων και αγνοουμένων, υποχρέωσε την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), ν` αναβάλει τα παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης και άρσης βαρών σε πάγκο που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της χώρας από 29 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή και Ελλήνων αθλητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της IPC, «η κατάσταση στο Μεξικό είναι εξαιρετικά σοβαρή και οι δημόσιες αρχές είναι απολύτως αφοσιωμένες στην προσπάθεια διάσωσης και στην προστασία του πληθυσμού. Τις προσεχείς ημέρες θα είμαστε σε επαφή με την πόλη του Μεξικού σχετικά με ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμό των πρωταθλημάτων και όλων των άλλων θεμάτων που αφορούν στη φιλοξενία των δύο παγκοσμίων πρωταθλημάτων».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, επικοινώνησε ήδη με την Παραολυμπιακή επιτροπή της χώρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και να εκφράσει την οδύνη του για τα θύματα του φονικού σεισμού.

* Η συνέντευξη Τύπου που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου με αφορμή την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Μεξικό, αναβάλλεται.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.