fbpx

ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να κατέβουν οι αθλητές και τα σωματεία των ΑμεΑ διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της ΓΓΑ να ικανοποιήσει μια σειρά θεσμικών αιτήματα του χώρου. Το πιο καυτό από τα αιτήματα είναι: «Άμεση καταβολή της τακτικής επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων Ατόμων με Αναπηρία για το οικονομικό έτος 2008. Δρομολόγηση και δέσμευση για τα έτη 2009 και 2010».
Στη Συνέντευξη Τύπου (22/2/2010) που έδωσε η ΕΑΟΜ ΑμεΑ σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο παρευρέθηκαν Παραολυμπιονίκες, εκπρόσωποι των κομμάτων, μέλη των προεδρείων των αθλητικών σωματείων και των ενώσεων του χώρου κλπ.
Συγκεκριμένα στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια), Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών), Γιάννης Πρώτος, Ευθύμης Καλαράς, Γεράσιμος Βρυώνης (στίβος). Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΕ Παναγιώτης Σταματόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ με αμαξίδιο (ΟΣΕΚΚ) Γιώργος Κούζας, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΚΚ Χάρης Περδίκης, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Άρης Πανανός, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προπονητών Αθλητών με Αναπηρία Γιώργος Τζίμας, κλπ. Από τα κόμματα παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι : Ξένια Αργειτάκη (ΝΔ), Θοδωρής Λιάπης (ΚΚΕ), Ελένη – Νελλη Ντόλα (ΛΑΟΣ) και Τζούλιος Συναδινός (Συνασπισμός).
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Γιώργος Φουντουλάκης μεταξύ άλλων είπε: «Το πιο καυτό από τα αιτήματα μας, που ζητάει επιτακτικά λύση είναι να καταβληθούν στα σωματεία μέλη της ΕΑΟΜ οι τακτικές επιχορηγήσεις των ετών 2007-2008. Η μη καταβολή τους έχει σαν αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη αναστάτωση του χώρου που μελλοντικά ενδέχεται να οδηγήσει στην διακοπή του αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρία (...) Αλλά το οικονομικό αυτό θέμα (δηλ της καταβολής της επιχορήγησης) δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει στην ατζέντα των συζητήσεων μας με την Πολιτεία. Επίσης ζητάμε:
- Ισότιμη οικονομική αντιμετώπιση από την Πολιτεία λαμβάνοντας υπόψη τα μετάλλια και τις διεθνείς διακρίσεις των Αθλητών με Αναπηρία, το ευ αγωνίζεσθαι, την προσφορά στον αθλητικό χώρο αλλά και την κοινωνία.
- Κατάργηση του σημερινού θεσμικού πλαισίου σύνθεσης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.). Η Ολομέλεια της Ε.Π.Ε. να είναι στο σύνολο της αιρετή και η πλειοψηφία των μελών της να μη διορίζεται από τον εκάστοτε Γ.Γ.Α. ή Υπουργό Πολιτισμού, ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους κηδεμονία του χώρου.
- Διορισμός διακριθέντων πρωταθλητών στο Δημόσιο χωρίς την προϋπόθεση της διακοπής της αθλητικής τους δραστηριότητας (Αυτό δεν είναι ένα αίτημα αποκλειστικά δικό μας, αλλά ολόκληρου του αθλητικού κινήματος).
- Επιχορήγηση για την προετοιμασία των αθλητών /τριων ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».
- Προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους άθλησης ανά την επικράτεια. Να διατίθενται στα εθνικά στάδια και γυμναστήρια ώρες προπόνησης στα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ και τους αθλητές τους.
- Ισότιμη χρήση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά από τους Παραολυμπιονίκες και γενικότερα τους αθλητές ΑμεΑ". 

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας επισκέπτεται τη Βουλή και πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων. Η ΕΑΟΜ ΑμεΑ παραμένοντας πιστή στη φιλοσοφία της για διάλογο, αποφάσισε να γίνει μια ακόμα προσπάθεια για νέα συνάντηση με τον ΓΓΑ Πάναγιώτη Μπιτσαξή ώστε να υπάρξει οριστική δέσμευση του για την ημερομηνία καταβολής των επιχορηγήσεων στα σωματεία. «Ελπίζουμε βέβαια να μην φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο να έλθουμε σε αυτή την αντιπαράθεση με την υπερκείμενη αθλητική αρχή και με την πολιτεία. Αλλά είμαστε αναγκασμένοι με κάθε τρόπο να προστατέψουμε τα σωματεία – μέλη μας αλλά και την υπόσταση του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία», κατέληξε ο κ Φουντουλάκης.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.