ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2009

Ο Μάνος Μπόγδος κατά την τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην πόλη Bangalore της Ινδίας


Την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ξιφασκίας σε αμαξίδιο για το 2009 κατέκτησε ο Μάνος Μπόγδος και την τρίτη θέση ο Γεράσιμος Πυλαρινός. Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί θεσμό για το άθλημα της Ξιφασκίας και το άθροισμα των διακρίσεων στους τέσσερις αγώνες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς, διαμορφώνει την Παγκόσμια Κατάταξη.   Ο Μάνος Μπόγδος ο οποίος ηγείται της Κατάταξης, κατέκτησε τέσσερα μετάλλια σε ισάριθμες διοργανώσεις μέσα στο 2009: Αργυρό στο Μόντρεαλ, Χάλκινο στη Βαρσοβία, Χάλκινο στο Λονάττο και Χρυσό στο Μπανκαλόρε.

Για πρώτη φορά ΄Ελληνας ξιφομάχος βρίσκεται τόσο ψηλά στην Παγκόσμια Κατάταξη- και στα άτομα με αναπηρίες αλλά και  στους αρτιμελείς- ξεπερνώντας αθλητές από χώρες με πολύ μεγάλη παράδοση στο άθλημα της Ξιφασκίας, όπως είναι η Πολωνία, η Γαλλία, η Κίνα κ.α.

Μεγάλη επιτυχία επίσης αποτελούν η τρίτη θέση από τον Γεράσιμο Πυλαρινό, η έβδομη θέση από τον Πάνο Τριανταφύλλου κατά την πρώτη αγωνιστική του χρονιά αλλά και η δέκατη θέση του Γιώργου Αλεξάκη.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ