ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με τη συμμετοχή 20 εκπροσώπων - προέδρων αθηναϊκών σωματείων πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 3/2/2010) στην Αίθουσα Τύπου της ΓΓΑ (Κηφισίας 7, Α όροφος) ενημερωτική συγκέντρωση που οργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται έντονα για την άρνηση της ΓΓΑ να καταβάλλει στα σωματεία μέλη της τις τακτικές επιχορηγήσεις των ετών 2007-2008 και για το θέμα αυτό ζήτησε την άποψη των Συλλόγων – μελών της ώστε να υπάρξει κοινή δράση.
Στην ενημέρωση του ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης τόνισε ότι είχε συνάντηση την Πέμπτη 14/1/2010 με τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή. Ο κ Μπιτσαξής υποσχέθηκε ότι τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν άμεσα, εφ όσον η Ομοσπονδία καταθέσει τα δελτία των αθλητών και τα φύλλα αγώνων της τελευταίας τριετίας. Μολονότι η Ομοσπονδία συμμορφώθηκε άμεσα με την απαίτηση αυτή του κ Μπιτσαξή, η ΓΓΑ δεν έχει άρει ακόμα την διακοπή της επιχορήγησης.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής  Παναγιώτης Σταματόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι «…η ΕΠΕ θέλει και οφείλει να στηρίξει την ΕΑΟΜ ΑμεΑ γιατί οι θεσμικές δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται.»
Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την ανησυχία τους για την μη τήρηση των υποσχέσεων της πολιτείας. Και αυτό γιατί όπως είπαν χαρακτηριστικά αν δεν λάβουν το ταχύτερο δυνατό τα χρήματα αυτά θα «μπει λουκέτο στα σωματεία μας».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών σε καρότσι (ΟΣΕΚΚ) Γιώργος Κούζας τόνισε ότι αν δεν καταβληθούν οι επιχορηγήσεις θα ακυρωθούν όλες οι διεθνείς υποχρεώσεις του 2010.
Αποφασίστηκε να γίνει μια ακόμα προσπάθεια για νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού ώστε να υπάρξει ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του στην ημερομηνία καταβολής των επιχορηγήσεων στα σωματεία. Η συνάντηση αυτή θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα του μήνα. Επίσης θα αποσταλούν επιστολές στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να γίνει κατανοητή η κρισιμότητα της κατάστασης για τα σωματεία μέλη της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.
Παράλληλα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα επισκεφθεί τη Βουλή για να πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ