fbpx

Ανακοίνωση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για το θέμα που προέκυψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «Γκροσέτο 2016»

Ανακοίνωση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για το θέμα που προέκυψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου «Γκροσέτο 2016»

Φαίνεται ότι τα προσωρινά λάθη δεν συγχωρούνται στις εποχές που ζούμε. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς, την κίνηση κάποιου/ κάποιων που βρίσκονται στο Γκροσέτο της Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να διαπομπεύσουν την εθνική προσπάθεια μιας ομοσπονδίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, που νυχθημερόν, με νύχια και με δόντια παλεύει για να εξασφαλίσει τα μέγιστα για τους αθλητές και τις αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμή της. Ένα λάθος, προσωρινό όπως αποδείχθηκε, με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Κουτούλια και τη συμμετοχή του στα 100μ., έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους «καλοθελητές» να βγάλουν στα... μανταλάκια την ομοσπονδία, η οποία και στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε τα αδύνατά και στο τέλος δυνατά, προκειμένου ο αθλητής να βρεθεί κανονικά στις λίστες των αθλητών που συμμετείχαν στα 100μ. Το μαρτυρά άλλωστε και η αλληλογραφία (εφόσον ζητηθεί μπορεί να τεθεί στη διάθεση του καθένα) μεταξύ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής


«O αθλητής συμπεριελήφθηκε στο αγώνισμα. Η αίτηση γίνεται δεκτή, για την κούρσα των 100 μέτρων», τονίζεται μεταξύ άλλων στο απαντητικό email της διευθύντριας των αγώνων προς την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Η χρονική συγκυρία ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στον αθλητή να μετέχει στο αγώνισμα των 100μ. όπου κατέχει την 28η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, δηλαδή πολύ μακριά από την επίδοση που θα του επιτρέψει να εκπροσωπήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο ίδιος ο αθλητής, αλλά και ο προπονητής του, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έδειχναν να μην έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα για τη μη συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος. Άλλωστε δεν ήταν το «καλό του αγώνισμα» και ήδη ο στόχος του μεταλλίου στο μήκος είχε επιτευχθεί και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο: δηλαδή το χρυσό μετάλλιο!

Είναι απορίας άξιο, γιατί ένα λάθος, το οποίο μάλιστα το προσωπικό της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ φρόντισε να διορθώσει (και το διόρθωσε) αμέσως μόλις του γνωστοποιήθηκε, οδήγησε κάποιον/ους στη διαπόμπευση της εθνικής προσπάθειας. Αυτόν ή αυτούς που δημιούργησαν το θέμα, τους αφήνουμε στην κρίση των υπολοίπων αθλητών, προπονητών αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στο παραολυμπιακό κίνημα.

Βρισκόμαστε λίγο πριν από το Ρίο και τέτοιες ενέργειες, προσβάλουν πρώτα απ` όλα τους ίδιους και εν συνεχεία την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.