fbpx

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τοξοβολίας: «Βλέπει» χρυσό η Ποιμενίδου στην Τσεχία (pic)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τοξοβολίας: «Βλέπει» χρυσό η Ποιμενίδου στην Τσεχία (pic)

Από το Nove Mesto της Τσεχίας και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Open τοξοβολίας, το σίγουρο είναι ότι η Δώρα Ποιμενίδου θα γυρίσει με μετάλλιο. Το αν αυτό θα είναι και χρώματος χρυσού, θα το γνωρίζουμε αύριο (Σάββατο, 20/5) μετά τον τελικό με τη Μερβέ Νουρ Ερόγλου, από την Τουρκία, που έφτασε έως τον τελικό χωρίς να χάσει πόντο (επικράτησε σε όλους τους αγώνες της με 6-0).

Αλλά και η πορεία της κορυφαίας Ελληνίδας τοξοβόλου ΑμεΑ ήταν το ίδιο καλή. Πέρασε τον πρώτο γύρο άνευ αγώνα και στα προημιτελικά νίκησε την Πολωνή Μιλένα Ολσέφσκα 6-4. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Τσίκα Σιγκεσάντα, από την Ιαπωνία, όπου μετά από εξαιρετική εμφάνιση νίκησε 7-3 και θα αγωνιστεί στον αυριανό τελικό, κόντρα στην αθλήτρια της Τουρκίας.

Η Δωροθέα Ποιμενίδου συμμετέχει στο συγκεκριμένο αγώνα ενόψει της προετοιμασίας της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί σε περίπου δύο μήνες, στην Τσεχία. Θα διεκδικήσει κάρτα συμμετοχής, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

poimenidou2

Μετά την πρόκριση στον τελικό o Ομοσπονδιακός προπονητής Παρά-Τοξοβολίας Αλέξανδρος Νασούλας επισήμανε στην ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: «Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία και τα αποτελέσματα φάνηκαν τόσο στον αγώνα κατάταξης που κατέλαβε την 4η θέση, αλλά και από τους πολύ δυνατούς αγώνες nock out, που την οδήγησαν στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου σε αγώνα που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα. Η Δωροθέα πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και μας έδειξε ότι η εξειδικευμένη προετοιμασία της βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Η άριστη συνεργασία μαζί της και εμπιστοσύνη που δείχνουμε ο ένας στις ικανότητες του άλλου, ήταν το «κλειδί» γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία».

Επόμενος αγώνας της θα είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια σε ένα μήνα θα αγωνιστεί και στο αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.