Συνέντευξη Κωστάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα δώσω την ψυχή μου για ν' ανεβάσω την Ελλάδα ψηλά»

Μετά τον Μανώλη Στεφανουδάκη, ακόμη ένας Κρητικός, ο Γιώργος Κωστάκης, βρέθηκε στο βάθρο των νικητών του 7ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ. Ο αθλητής του Αθλητικού Σωματείου Λασιθίου «Λάττιος», παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να μείνει μακριά από τους στίβους για διάστημα περίπου ενός μήνα λόγω τραυματισμού, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν και πλέον κάνει όνειρα για Ρίο. Στη συνέντευξή του στο ΑΘηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρίσκεται στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του 2016, με στόχο «να ανεβάσω την Ελλάδα ψηλά. Θα δώσω την ψυχή μου για να βρίσκεται η Ελλάδα εκεί που της αρμόζει».

Η συνέντευξη του Γιώργου Κωστάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
ΕΡ: Τη συγκεκριμένη κατηγορία του αγωνίσματος μπορεί να μην την δούμε στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, αυτό ωστόσο δεν παίζει και πολύ ρόλο στη λάμψη του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησες σήμερα...
ΑΠ: Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να ανέβω στο βάθρο των νικητών σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Χαίρομαι που εκπροσωπώ τη χώρα μου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και μάλιστα κατάφερα να την ανεβάσω στο βάθρο. Είχα έναν τραυματισμό που με κράτησε έξω από άλματα για έναν μήνα. Αυτό φάνηκε στον αγώνα. Ήμουν λίγο άτονος. Τέλος καλό, όλα καλά όμως, από τη στιγμή που ήρθε αυτό το μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, τον σύλλογό μου, τον πρόεδρο και την ομοσπονδία που με στηρίζουν, τον ΟΠΑΠ, τον μεγάλο μας χορηγό που μας στηρίζει.

ΕΡ: Επτά εκατοστά ήταν αυτά που σε χώριζαν από την τέταρτη θέση. Φοβήθηκες σε κάποια στιγμή του αγώνα;
ΑΠ: Εγώ κοίταζα μόνο τον δικό μου αγώνα. Αυτό με βοήθησε να συγκεντρωθώ στα άλματά μου, τα οποία μπορεί να μην ήταν αυτά ακριβώς που θα επιθυμούσα -βάσει πάντα και των δυνατοτήτων μου- όμως τελικά μου χάρισαν μια θέση στο βάθρο των νικητών. Σέβομαι τους αντιπάλους μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους φοβάμαι.

ΕΡ: Στο Ρίο, ανεξάρτητα τι θα συμβεί με το τριπλούν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σε δούμε στο μήκος. Πες μου πως νιώθει ένας αθλητής που ετοιμάζεται γαι ένα τόσο μεγάλο αθλητικό ραντεβού;
ΑΠ: Και μόνο η συμμετοχή, είναι κάτι που το θέλω τόσο πολύ. Δουλεύω σκληρά για να βρεθώ στο Ρίο με την εθνική ομάδα της χώρας μου. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα και φυσικά η ωραιότερη στιγμή για κάθε αθλητή. Σε ανεβάζει επίπεδο. Μακάρι να μην στραβώσει κάτι στην πορεία μέχρι το Ρίο και τελικά να συμμετέχω. Θέλω να είμαι υγιής, να κάνω μια καλή προετοιμασία με τον προπονητή μου και από κει και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Ότι καλύτερο θα είναι ευπρόσδεκτο.

ΕΡ: Η Κρήτη για δεύτερη συνεχή μέρα ανέβασε αθλητή στο βάθρο των νικητών. Πες μου πως νιώθεις;
ΑΠ: Ήθελα να τιμήσω την πατρίδα μου και τον τόπο μου. Και τα κατάφερα. Νιώθω καλά. Θέλω να δώσω και πολλά συγχαρητήρια στον Στεφανουδάκη, γιατί τη στιγμή της απονομής μας ράγισε την καρδιά...

ΕΡ: Από εδώ και πέρα τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον Γιώργο Κωστάκη;
ΑΠ: Ότι θα δώσω την ψυχή μου για να ανεβάζω την Ελλάδα ψηλά σε κάθε ευκαιρία. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα μας, τα οποία έχουν αντίκτυπο και στον αθλητισμό, εμείς νιώθουμε δυνατοί για να παλέψουμε. Να τα δώσουμε όλα. Αυτό αξίζει στην Ελλάδα. Μέσα από τους αγώνες μας να ανεβάσουμε την Ελλάδα εκεί της αρμόζει.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ