Ο ΟΠΑΠ ΑΕ αποχαιρέτησε την εθνική ομάδα στίβου ενόψει Κατάρ

20151019 122359 HDR
Το παγκόσμιο ραντεβού του Παραολυμπιακού στίβου έφτασε. Στην Ντόχα, το διάστημα 21 με 31 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το σπουδαιότερο και σημαντικότερο αθλητικό γεγονός πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016»: το 7ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ατόμων με αναπηρίες. Τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου, θα βρεθούν στο χωρητικότητας 12.000 θεατών Suhaim Bin Hamad Stadium, με στόχο να διεκδικήσουν μετάλλια αλλά και όρια-εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς της Βραζιλίας. Η διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 1.300 αθλητές από 90 χώρες. Παρούσα στην κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του στίβου για το 2015, θα είναι και η Ελλάδα. Την ελληνική αποστολή, αρχηγός της οποίας είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, αποχαιρέτησε σήμερα σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», η αθλητική ηγεσία και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, καθώς και η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., μέγας χορηγός της ΕΠΕ στον δρόμο για το «Ρίο 2016».

«Είμαστε εδώ για να ξεπροβοδίσουμε τους αθλητές του στίβου ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ. Οι ευχές όχι μόνο του Πρωθυπουργού αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, είναι μαζί τους, διότι κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Αποτελεί παράδειγμα προς όλους μας. Είναι ένα παράδειγμα να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες, τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία και θεωρούμε ότι το παράδειγμά τους πρέπει να το ακολουθήσουμε όλοι. Θέλω να τονίσω ότι τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να είναι συνεπής στις ανάγκες και στις προσδοκίες αυτών των αθλητών. Μια μεγάλη προσπάθεια να νοικοκυρέψει τα οικονομικά, τα σχετικά με τον αθλητισμό και τις ομοσπονδίες για να μπορέσουν τα χρήματα του ελληνικού λαού, του φορολογούμενου πολίτη να πιάνουν χώρο. Αυτό αναγνωρίζεται και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, ενώ θα αναγνωριστεί ακόμη περισσότερο και σε μεγαλύτερο βαθμό και στο μέλλον. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία πρώτα απ` όλα για τη συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες και δεύτερον γιατί είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συμμετοχή θα στεφθεί από την επιβράβευση της νίκης, από επιτυχίες τις οποίες οι Έλληνες αθλητές θα φέρουν στη χώρα και θα δώσουν σε όλους μεγάλη χαρά. Γιατί η χαρά δεν είμαι μόνο δική τους, δεν είναι μόνο των οικογενειών τους, είναι ολόκληρου του ελληνικού λαού. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για τις συνεχείς προσπάθειες αλλά και για το νοικοκύρεμα στα οικονομικά, το οποίο δίνει και σε εμάς τη δυνατότητα να αποβλέπουμε με εμπιστοσύνη στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος το οποίο παραχωρούμε. Αλλά και τον ΟΠΑΠ ο οποίος με τη χορηγία του, δίνει μια επιπλέον δυνατότητα, ώστε οι Έλληνες αθλητές να κάνουν το καλύτερο δυνατό κι όσον αφορά στην προετοιμασία αλλά και στους αγώνες. Χωρίς την προσφορά, τα πράγματα μπορεί να μην ήταν τόσο καλά όσο είναι σήμερα. Χαιρόμαστε που σήμερα βρισκόμαστε σε ένα ικανοποιητικό σημείο. Σας εύχομαι καλό ταξίδι, καλή συμμετοχή στους αγώνες και νίκες στις προσπάθειές σας. Και να ξέρετε ότι δίπλα στις οικογένειές σας θα είναι πάντοτε η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα συμπαρίσταται ενεργά στην προσπάθειά σας», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός στίβος θα πανηγυρίσει σημαντικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ και συνάμα αρκετές προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έκανε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης.

«Ο ελληνικός στίβος των ΑμεΑ έχει πανηγυρίσει μέχρι σήμερα 45 μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα, νούμερο που θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε στη διοργάνωση του Κατάρ. Οι ελπίδες μας για νέες διακρίσεις και νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμού, στηρίζονται στη νέα γενιά. Στους νέους αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν το παρών και το μέλλον του παρολυμπιακού κινήματος της χώρας μας. Διαθέτουμε αθλητές και αθλήτριες υψηλών επιδόσεων που εάν καταφέρουν να αποδώσουν βάσει των δυνατοτήτων τους, τότε είναι βέβαιο ότι θα έχουμε ελληνική παρουσία σε πολλούς τελικούς και αρκετά μετάλλια. Άλλωστε το κίνητρο γι` αυτά τα παιδιά είναι τεράστιο, αφού στην Ντόχα, κάποια απ` αυτά, θα εξασφαλίσουν και την πρόκρισή τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτε απ` αυτά, εάν στο πλευρό του παραολυμπιακού αθλητισμού δεν βρισκόταν ο ΟΠΑΠ, η διοίκηση του οποίου στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές μας. Είναι γεγονός ότι χωρίς τη βοήθεια του Οργανισμού, το παραολυμπιακό κίνημα θα αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα, όπως άλλωστε και πριν από τρία χρόνια, στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου. Όπως τότε, έτσι και τώρα, ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στο πλευρό μας και τον νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή γι` αυτό».

Εκ μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε., χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος, Σπύρος Φωκάς ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες και σε όλους τους αθλητές μας και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι για ακόμη μία φορά, ότι η εθνική μας ομάδα θα επιστρέψει από το Κατάρ με σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες. Στην Ντόχα πάμε γερά και δυνατά. Δηλαδή ελληνικά! Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθεις των άξιων αθλητών μας, οι οποίοι κάνουν τα αδύνατα-δυνατά και κατορθώνουν σε κάθε ευκαιρία να εμπνεύουν και να κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους με την επιμονή τους, την προσπάθειά τους και την αξεπέραστη θέλησή τους. Ως ΟΠΑΠ, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας, συνεχίζουμε την προσφορά μας, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην διέρευνση του ελληνικού παραολυμπιακού κινήματος και τα υψηλά ιδεώδη και ιδανικά που αυτό υπηρετεί, έτσι ώστε όλοι, όλο και περισσότερα ΑμεΑ και ιδιαίτερα νέες και νέοι να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό και μέσω της ενασχόλησης αυτής να απολαμβάνουν τη μεγάλη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός. Ευχόμαστε στην εθνική μας ομάδα στίβου καλή επιτυχία και καλή επάνοδο στην πατρίδα».

Η ελληνική αποστολή
Την ελληνική αποστολή συγκροτούν συνολικά 22 αθλητές και αθλήτριες και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Σενικίδης (ΛΣΟ Μακεδόνας - σφαίρα 20), Ευστράτιος Νικολαίδης (Ελπίδα - σφαίρα 20), Βαλασία Κυργιοβανάκη (Ελπίδα - σφαίρα 20), Μιλτιάδης Κυριακίδης (Θερμαϊκός - δίσκος 44 & σφαίρα 44), Ηλίας Ναλμπάντης (Μ. Αλέξανδρος - δίσκος 55 & σφαίρα 55), Γιώργος Βαγιανόπουλος (ΛΣΟ Μακεδόνας - σφαίρα 36), Χρήστος Κάπελλας (Ειδική Ολυμπιάδα - μήκος 44 & 4χ100μ.), Κωνσταντίν Βέλτσι (Ηρόδικος - μήκος 44 & 4χ100μ.), Στυλιανή Σμαραγδή (Ελπίδα - μήκος 46 & 100μ. 46), Βαγγέλης Καναβός (Δόξα - μήκος 20 & τριπλούν 20), Δημήτρης Ζησίδης (ΛΣΟ Μακεδόνας - σφαίρα 32 & κορίνα 32), Νίκος Γονιός (Ηρόδικος - σφαίρα 32 & κορίνα 32), Μανώλης Στεφανουδάκης (Μεγαλόνησος - ακόντιο 54), Κωνσταντίνος Καμάρας (ΠΑΣΚΑ - μήκος 38), Γιώργος Κωστάκης (Λάττιος - τριπλούν 46, μήκος 46 & 4χ100μ.), Χρήστος Κουτούλιας (Αετοί - τριπλούν 46, μήκος 46 & 4χ100μ.), Μιχάλης Σείτης (Αετοί - 400μ., 100μ. & 4χ100μ.), Σε Τζον Φερνάντες (Σπάρτακος - σφαίρα 53), Δήμητρα Κοροκίδα (ΠΑΣΚΑ - σφαίρα 53), Αναστάσιος Πετρόπουλος (ΠΑΣΚΑ - μήκος 36), Ανθή Λιάγκου (Πύρρος - σφαίρα 33), Γιάννης Καλαϊτζής (Ελπίδα - τριπλούν 20).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 7ου παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου θα εκκινήσει στις 22 Οκτωβρίου με πενταπλή ελληνική συμμετοχή.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ