fbpx

«Αθλητισμός και Τεχνολογία»: Άκρως επιτυχημένη η συνεργασία ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με Larnaka International Marathon

«Αθλητισμός και Τεχνολογία»: Άκρως επιτυχημένη η συνεργασία ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με Larnaka International Marathon

Από τεράστια επιτυχία στέφθηκε η συνεργασία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, με τους διοργανωτές του 4th Radisson Blu Larnaka International Marathon και η οποία αφορούσε σε αγώνα επίδειξης με θέμα «Αθλητισμός και Τεχνολογία».

Για πρώτη φορά στα χρονικά των δρομικών διοργανώσεων της Κύπρου και στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Larnaka International Marathon , ο αθλητής Γιώργος Μπέλλος (με απώλεια όρασης πάνω από το 80%), του συλλόγου Ιωνάς 2007, έτρεξε 2.5χλμ , χωρίς το συνοδό του, αλλά με την πλήρη υποστήριξη της Cyta και των καινοτόμων τεχνολογιών που παρέχει.

Ο αθλητής έφερε μια ειδική κάμερα πάνω του, η οποία έστελνε live εικόνα τη διαδρομή μέσω του δικτύου της Cytamobile-Vodafone στον προπονητή του, Γιώργο Γκούντα, που τον καθοδήγησε από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Φοινικούδες στην αφετηρία του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, σε πλήρη συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, άνοιξε το δρόμο συμμετοχής αθλητών με Αναπηρίες σε αθλητικές διοργανώσεις εφευρίσκοντας νέους τρόπους με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, στον 4th Radisson Blu Larnaka International Marathon, εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της επιτροπής αθλητών, Χρήστος Κορομηλάς.

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.