fbpx

Επέστρεψε με ρεκόρ κόσμου ο Μαλακόπουλος, 7.04μ. στο μίτινγκ του Φρεϊτάλ

Επέστρεψε με ρεκόρ κόσμου ο Μαλακόπουλος, 7.04μ. στο μίτινγκ του Φρεϊτάλ

Λίγες εβδομάδες μετά την ατυχία στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας, όπου έσπασε το προσθετικό μέλος στην πρώτη του προσπάθεια, ο Στέλιος Μαλακόπουλος εμφανίστηκε αποφασισμένος να… ξορκίσει το κακό! Με δύο εκπληκτικές προσπάθειες στο μίτινγκ του Φρεϊτάλ, όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος των μικτών κατηγοριών, αλλά βελτίωσε κατά τέσσερα εκατοστά, το δικό του Παγκόσμιο ρεκόρ, αφού το 6ο και τελευταίο του άλμα μετρήθηκε 7.04μ.

Και μπορεί αυτό το άλμα να έγραψε Ιστορία, ωστόσο υπήρξε και ένα ακόμη, κατά τη διάρκεια της 5ης και προτελευταίας προσπάθειας, που ήταν ακόμη καλύτερο. Συγκεκριμένα, μετρήθηκε 7 μέτρα 14 εκατοστά, δηλαδή 10 εκατοστά πάνω από το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στην 6η προσπάθεια, αλλά που δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο άνεμος ήταν ευνοϊκός +2.1 (+1.2 το 7.04μ.).

Μέχρι και το τέταρτο άλμα, είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες, όλες κάτω από τα επτά μέτρα (6.54μ, 6.52μ. 6.70μ.), αφήνοντας τις καλές για το τέλος, οι οποίες τον έφεραν και στην κορυφή του αγωνίσματος με 1039 πόντους.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κωνσταντίνος Βέλτσης (T64) κατετάγη δεύτερος με καλύτερο άλμα στα 6 μέτρα 51 εκατοστά και συνολικά 767 πόντους. Τέταρτος, με 695π. κατετάγη ο Ιάσωνας Γαντές (Τ37) με άλμα στα 4 μέτρα 71 εκατοστά.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.