Τόκιο 2020 : Άλλες έξι θέσεις εξασφάλισε η Ελλάδα στο άθλημα του στίβου

Athletics Tokyo

Άλλες έξι θέσεις εξασφάλισε η Ελλάδα στο άθλημα του στίβου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυξάνοντας τη εκπροσώπηση της Ελλάδας σε 12 συμμετοχές συνολικά.

Οι καλύτεροι άνδρες αθλητές (11 θέσεις) και η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια (1 θέση) θα επιλεγούν σύμφωνα με τον Οδηγό Επιλογής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ιαπωνική Πρωτεύουσα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Παραολυμπιακού Στίβου - World Para Athletics της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής ενημέρωσε την Ελληνική Παραολυμπιακής Επιτροπή για τις θέσεις αυτές οι οποίες κατακτήθηκαν βάση των επιδόσεων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και των επιδόσεών τους σε επίσημους αγώνες του τελευταίου έτους.

Οι πρώτες 6 θέσεις είχαν δοθεί από την πρώτη κατανομή από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019. Η χώρα μας αναμένει πιθανή κατανομή επιπλέον θέσεων μέσω της διαδικασίας υψηλών επιδόσεων – High Performance.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα αθλήματα του στίβου, της κολύμβησης, της ποδηλασίας της σκοποβολής και του Μπότσια ενώ οι πρωταθλητές μας διεκδικούν πρόκριση στα αθλήματα της ξιφασκίας με αμαξίδιο, της άρσης βαρών σε πάγκο, της αντισφαίρισης με αμαξίδιο, του τζούντο τυφλών, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, της τοξοβολίας, της αντιπτέρισης και του παραταεκβοντό.


ΠΗΓΗ: Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

follow us on instagram

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ