fbpx

Χωρίς μετάλλιο έμεινε ο Ζησίδης στη σφαιροβολία, απορρίφθηκε η έφεση της ελληνικής αποστολής στην ένσταση των Πολωνών

berlin paralympics

Χωρίς μετάλλιο έμεινε τελικά ο Δημήτρης Ζησίδης στη σφαιροβολία F32, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που φιλοξενείται για 5η ημέρα στο Βερολίνο. Η επιτροπή ενστάσεων της IPC, δεν δέχθηκε την έφεση της ελληνικής αποστολής και όλες οι βολές του Ζησίδη θεωρήθηκαν άκυρες.

Ως εκ τούτου ο Ζησίδης δεν πήρε κατάταξη στον τελικό του αγωνίσματος, στο οποίο είχε την παράδοση με το μέρος του αφού κατακτούσε ανελλειπώς μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014. Έτσι, η Ελλάδα με την ολοκλήρωση της 5ης ημέρας έχει εννέα μετάλλια και συγκεκριμένα δύο χρυσά, πέντε ασημένια και δύο χάλκινα.

Το απογευματινό πρόγραμμα της 5ης ημέρας κύλησε χωρίς ελληνικό μετάλλιο. Η Στέλλα Σμαραγδή κατέλαβε την 6η θέση στα 100μ. Τ47. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία νωρίτερα σήμερα πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο μήκος, στον τελικό του αγωνίσματος, είχε επίδοση 13.76 που την έφερε στην 6η θέση της τελικής κατάταξης.

Την 7η θέση στον τελικό των 100μ. κατηγορίας Τ37 κατέλαβε ο Οδυσσέας Μουλάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επίδοση 13.45. Στον πρωϊνό προκριματικό, ο Μουλάς ήταν 3ος στην δεύτερη σειρά με 13.31.

Τέλος, την 8η θέση στον ακοντισμό κατηγορίας F33, κατέλαβε η Ανθή Λιάγκου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε καλύτερη βολή στα 9 μέτρα 84 εκατοστά. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές της Λιάγκου ήταν 9.67, 9.55, 9.57 και 9.34μ.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.