fbpx

Χάλκινο μετάλλιο η Ανθή Λιάγκου στη σφαίρα του Ευρωπαϊκού «Βερολίνο 2018»

ΑnthiLiagkou

Πιστή στην παράδοση που τη θέλει να βρίσκεται ανελλειπώς από το 2014 στο πόντιουμ των νικητριών στη σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου, παρέμεινε η Ανθή Λιάγκου και στο Βερολίνο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 59 εκατοστά, βρέθηκε στην τρίτη θέση της σφαιροβολίας κατηγορίας F33, κατακτώντας το τρίτο κατά σειρά μετάλλιο της, στη σπουδαιότερη διοργάνωση της «γηραιάς» ηπείρου (3η το 2014, 2η το 2016). Οι προσπάθειες της Λιάγκου, η οποία άνοιξε τον... λογαριασμό μεταλλίων για τον ελληνικό στίβο στη γερμανική πρωτεύουσα, μετρήθηκαν κατά σειρά 4.37, 4.23, 4.29, 4.12, 3.85 και 4.59 μέτρα.

Στον τελικό των 100μ. κατηγορίας Τ12, προκρίθηκε ο Αθανάσιος Γκαβέλας. Ο Έλληνας πρωταθλητής, πρώτευσε στην 1η προκριματική σειρά με 11.27. Με την επίδοση αυτή, ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ του Ιωάννη Σταυρίδη από τις 22 Σεπτεμββρίου 2004 στην Αθήνα, ενώ πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στους U20. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος από το εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα με 11.32. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο (21/8) το απόγευμα.

Την τέταρτη θέση στη δισκοβολία F56, κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Τζούνης με 35.33μ, την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Ναλμπάντης (F55) βρέθηκε μία θέση πιο κάτω με 29.65μ., επίδοση που αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ. Οι προσπάθειες του Τζούνη μετρήθηκαν 6.67, 34.64, 33.16, 35.33 και 5.24μ. ενώ είχε και μία άκυρη. Όσον αφορά στις προσπάθειες του Ναλμπάντη μετρήθηκαν κατά σειρά 27.11, 28.62, 26.26, 27.14, 26.06 και 29.65 μέτρα.

Την 6η θέση στο μήκος κατηγορίας Τ13, κατέλαβε ο Αντρέι Ζοσάν. Ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε καλύτερο άλμα στα 6.08μ., επίδοση που σημείωσε στην πέμπτη και προτελευταία προσπάθεια του τελικού. Ο Ζοσάν ταξίδεψε στο Βερολίνο με εφετινό ρεκόρ 6.14μ. από το Γκραν Πρι του Ριέτι. Οι προσπάθειες του Ζοσάν μετρήθηκαν κατά σειρά 5.96, 5.68, 5.81, 5.59, 6.08 και 5.03 μέτρα.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.