fbpx

Έπεσε στην Ρόδο η αυλαία της 16ης Ολυμπιάδας Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων

Έπεσε στην Ρόδο η αυλαία της 16ης Ολυμπιάδας Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων

thumbnail 3C9712EE 59F2 435F A0B5 070780C27D8E 1 105 c

Έπεσε στην Ρόδο, η αυλαία της 16ης Ολυμπιάδας Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων, την οποία συνδιοργάνωσαν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού Τυφλών (IBCA), η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και τελούσε υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, του Σκακιστικού ομίλου Ρόδου «Ιππότης», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου.

Στην τελετή Λήξης που παρόντες ήταν Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκάκι Τυφλών κ. Dr. Charudatta Jadhav, και ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ κ. Στέφανος Φασιάς παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ Παύλος Μπακίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού κ. Νικολής Νίκος ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, η Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Κατερίνα Φραντζή, ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» κ Σταμος Καράβας, ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ, Σέργιος Αϊβάζης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) κ. Ευσταθόπουλος Ευστάθιος .

thumbnail 20211026 211409
Χαιρέτησαν οι κκ Αντώνης Καμπουράκης, Ευσταθόπουλος Ευστάθιος, Στέφανος Φασιάς και Gharudatta Jadhav ο οποίος και ανακοίνωσε τη λήξη της Ολυμπιάδας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης αναμνηστικά έδωσαν τμής ένεκεν οι Στέφανος Φασιάς στον κ. Gharharudatta Jadhav, στον κ. Νικολή Νίκο και στον κ. Αντώνη Καμπουράκη.

thumbnail 20211026 220628

Για την Ιστορία: Πρωταθλήτρια Ομάδα στην Ολυμπιάδα Τυφλών στο Σκάκι αναδείχτηκε η Ρωσία με 18 πόντους και αήττητη (9 αγώνες 2 ποντους η νίκη 1 η ισοπαλία 0 η ήττα) , δεύτερη η Πολωνία με 14 βαθμούς όπως και η Τρίτη Σερβία. Ακολούθησαν οι Γερμανία με 11, Ρουμανία 11, Ουκρανία 10, Ισπανία 10, Ινδία 9,Ουγκαρία 9, Βουλγαρία 9, Βόρεια Μακεδονία 9, Σουηδία 9, Ιταλία 9, Σλοβενία 9, Γαλλία 9, Λιθουανία 8 Ισραήλ 8, Κροατία 8, Φινλανδία 5, Κόσοβο 4, Ελλάδα 3, Καναδάς – Κεμπέκ 2.

Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι Κλήμης Λαέρτης (Κεραυνός), Φίλιππος Μπουνταλάκης (ΠΕΤΑ), Δημήτριος Ντόβας (Πήγασος), Αλέξιος Μαναγιάς (Πήγασος) και Θανάσης Σαμιάκος (Πυρσός), ενώ προπονητής της ομάδας ήταν ο Αλέξανδρος Μπενάτσης.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.