fbpx

ΈΒΔΟΜΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 κατ. Β1 ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

    

Την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5 κατηγορίας B1 που διεξήχθη στην πόλη Λοάνο της Ιταλίας, κατέλαβε η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Στον αγώνα κατάταξης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, νίκησε 2-1 στα πέναλτι την Αγγλία (κανονικός αγώνας 0-0) και έτσι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με συνολικό απολογισμό δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Η ελληνική ομάδα στη φάση των ομίλων είχε μία νίκη επί της Ρωσία με 1-0 (σκόρερ ο Στράτος Χατζηαποστολίδης), μία ισοπαλία 1-1 με Ισπανία (με σκόρερ τον Δήμο Ζαχαρό) καθώς και μία ήττα 2-1 από την Γαλλία (με σκόρερ επίσης τον Δήμο Ζαχαρό).

Στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8, το συγκρότημα του Πασχάλη Αμπατζή, ηττήθηκε 2-0 στα πέναλτι από την Ιταλία (κανονικός αγώνας 0-0), για να έρθει η νίκη απέναντι στην Αγγλία που του χάρισε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης.

Και η ελληνική διαιτησία είχε εκπροσώπηση όμως στη διοργάνωση του Λοάνο. Ο διεθνής ρέφερι, Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, σφυρίζοντας μάλιστα και τον «μικρό» τελικό ανάμεσα στην Γερμανία και την Τουρκία.

Χορηγός ρουχισμού της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου, όπως και των υπόλοιπων Εθνικών ομάδων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες για το 2013, είναι η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 7η φορά ανακηρύχθηκε η Ισπανία, η οποία νίκησε στον τελικό 1-0 την Γαλλία.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.