fbpx

Τοκατλίδης για το διεθνές τουρνουά 'Πυρσός 2021': «Ετήσιος θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης»

Τοκατλίδης για το διεθνές τουρνουά 'Πυρσός 2021': «Ετήσιος θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης»

Με μια απουσία της τελευταίας στιγμής, αφού η ομάδα της Τσεχίας δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη λόγω covid19, ανοίγει αύριο στην Μίκρα, η αυλαία του 23ου διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών, με την επωνυμία «Πυρσός 2021».

Το τουρνουά διοργανώνει η Aθλητική Ένωση Τυφλών «Πυρσός», με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να παραμένουμε ενεργοί αθλητικά. Τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες προστασίας από τον covid19, διοργανώνουμε για 23η φορά το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών. Ένα τουρνουά που έχει δημιουργήσει τη δική του Ιστορία μέσα από το πέρασμα των χρόνων και έχει καταστεί ένας ετήσιος θεσμος για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για τα αθλητικά δρώμενα των ατόμων με αναπηρίες. Οι ευκαιρίες των αθλητών μας να αγωνιστούν είναι λίγες δεδομένου ότι υπάρχουν μόνο δύο ποδοσφαιρικές ομάδες τυφλών στην Ελλάδα, είναι επιτακτική η ανάγκη διοργάνωσης τουρνουά και η συμμετοχή μας σε παρόμοια τουρνουά στο εξωτερικό. Έχουμε να διανύσουμε ακόμη μεγάλο δρόμο ώστε να ξαναμπεί το ποδόσφαιρο τυφλών στην οικογένεια των πρωτοπόρων του αθλήματος. Ξεκινήσαμε πρώτοι αλλά μείναμε λίγο πίσω και πρέπει να καλύψουμε αυτό το κενό δίνοντας αγωνιστικές ευκαιρίες στους αθλητές μας και άλλα κίνητρα. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον δεδομένου ότι έχουμε μία ολοκαίνουργια γηπεδική υποδομή η οποία θα στηρίξει σημαντικά την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρόεδρος του Πυρσού, Μπάμπης Τοκατλίδης.

Το νέο πρόγραμμα:
Παρασκευή 03/12/2021
16:00 ΠΥΡΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΙΤΑΛΙΑ)
17:30 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΜΟΣΧΑ (ΡΩΣΙΑ)

Σάββατο 04/12/2021
16:00 ΠΥΡΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΟΣΧΑ (ΡΩΣΙΑ)
17:30 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Κυριακή 05/12/2021
09:00 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΙΤΑΛΙΑ)-ΜΟΣΧΑ (ΡΩΣΙΑ)
10:00 ΠΥΡΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 11.ΟΟ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.