fbpx

Διεθνής ποδηλατικός αγώνας «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

121111587 1498400427214211 8968084217808760393 o

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ΕΑΟΜ ΑμεΑ σε συνεργασία την παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI και συνδιοργανωτή για ακόμα μια χρονιά την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, πραγματοποιεί τον επίσημο Διεθνή ποδηλατικό αγώνα αθλητών με αναπηρία«FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο Τυμπακίου στις 10-11 Οκτωβρίου 2020 με την οργανωτική συμμετοχή από το Αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ» και τη στήριξη της εταιρείας ΜΙΝΟΑΝ LINES, της διοίκησης της Αεροπορικής μονάδας του Αεροδρομίου Τυμπακίου όπου και θα υλοποιηθεί ο αγώνας αυτός και του σωματείου γονέων και φίλων Ατόμων με αναπηρία νοτίου Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» .

Πολύτιμη βοήθεια θα προσφερθεί από τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές Σαμαρείτες του τομέα Μοιρών καθώς και των τοπικών συλλόγων και οργανώσεων.

Στον αγώνα αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες αθλητές αφού ταυτόχρονα γίνεται και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου και φυσικά σπουδαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο καθώς ο αγώνας ορίζεται ως open.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Οι θεατές απαγορεύονται στις αγωνιστικές δραστηριότητες και θα ακολουθηθεί το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ποδηλασία Δρόμου 2020).

Γιώργος Φουντουλάκης - Πρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, που για ακόμη μία χρονιά, στο αεροδρόμιο του Τυμπακίου, διοργανώνεται ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός και συγκεκριμένα το «FESTOSEUROPEANCPARACYCLINGCUP», παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ.

Όπως είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, που το συγκεκριμένο event, τυγχάνει της συνδρομής, μέσω της συνδιοργάνωσης του, από την Περιφέρεια Κρήτης την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα

Παράλληλα, οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της Αεροπορικής μονάδας του Αεροδρομίου Τυμπακίου όπου και θα φιλοξενηθεί το μεγάλο αθλητικό αθλητικό γεγονός αλλά και στοσωματείο γονέων και φίλων Ατόμων με αναπηρία νοτίου Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»,για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες θα στεφθούν και πάλι με επιτυχία και ότι του χρόνου, υπό καλύτερες συνθήκες, δηλαδή χωρίς κορονοιό, το γεγονός αυτό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και σπουδαιότερο.

Επιτροπάκης Πάρις - Πρόεδρος ΤΑΛΩΣ αντιπρόεδρος ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ

Σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά όπως η φετινή, λόγω της Πανδημίας, η ανάγκη για δράση, και συνύπαρξη είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Αυτή η διοργάνωση έρχεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και χαράς και να συσπειρώσει τον κόσμο σε μια νέα πορεία για το μέλλον.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για ακόμα μια χρονιά με τη συνδιοργάνωση επίσημου διεθνούς ποδηλατικού αγώνα αθλητών με αναπηρία στο αεροδρόμιο Τυμπακίου 10-11 Οκτωβρίου 2020 με την ονομασία «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ.

Κάνοντας ένα άνοιγμα στην κοινωνία και προωθώντας τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, με τον ερχομό αθλητών με αναπηρία από όλη την Ευρώπη.

Τα οφέλη από μια τέτοια διοργάνωση είναι πάρα πολλά:

· Ο τόπος μας θα προβάλλεται συνεχώς από όλα τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι αγώνας παγκόσμιου ενδιαφέροντος που εντάσσεται στο επίσημο καλαντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI και την ιστοσελίδα της.

· Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε, να προβάλουμε και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά και τη φιλοξενία μας, ανοίγοντας και νέους ορίζοντες στον αθλοτουρισμό, τον αθλητισμό των ΑμεΑ, τη δυνατότητα τουρισμού και αναψυχής για Άτομα με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του νησιού.

· Η αναφορά του ιστορικού μνημείου της Φαιστού από τη μία και του κλίματος, της θάλασσας και του σεβασμού στα Άτομα με Αναπηρία από την άλλη, θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλο της το μεγαλείο.

· Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης που ακόμα μια φορά είναι αρωγός στις προσπάθειές μας και είναι και πάλι συνδιοργανωτής σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Ακόμα μια χρονιά είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώνουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός στη χώρα μας με τη διεξαγωγή επίσημου διεθνούς ποδηλατικού αγώνα αθλητών με αναπηρία στο αεροδρόμιο Τυμπακίου 10-11 Οκτωβρίου 2020 με την ονομασία «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ.

Στον αγώνα αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες αθλητές αφού ταυτόχρονα γίνεται και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου και φυσικά σπουδαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο καθώς ο αγώνας ορίζεται ως open.

Έχουμε συμμετοχές από πολλά μέρη του κόσμου.

Βαρβεράκης Γεώργιος - Ομοσπονδιακός Προπονητής

Είμαστε λιγότερο από ένα χρόνο από τους Παραολυμπιακούς αγώνες "ΤΟΚΥΟ 2021" και η χώρα μας όπως και οι αθλητές μας ετοιμαζόμαστε εντατικά για το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Η συμμετοχή σε αγώνες και η διατήρηση της αγωνιστικής δράσης έχουν ιδιαίτερη αξία και μεγάλη σημασία για την προετοιμασία μας.

Από πλευράς Ελληνικών συμμετοχών έχουμε όλα τα μεγάλα ονόματα να δίνουν το παρόν και περιμένουμε δυνατούς και αμφίρροπους αγώνες στο διήμερο αυτό.

Η διοργάνωση αυτή που γίνεται από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ΕΑΟΜ ΑμεΑ σε συνεργασία την παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας

UCI και συνδιοργανωτή ακόμα μια χρονιά την Περιφέρεια Κρήτης ως θεσμικό όργανο που φιλοξενεί και συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση.

Με την οργανωτική συμμετοχή από το Αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ» και τη στήριξη της εταιρείας ΜΙΝΟΑΝ LINES .

Η διοίκηση της Αεροπορικής μονάδας του Αεροδρομίου Τυμπακίου όπου και θα υλοποιηθεί ο αγώνας αυτός και το σωματείο γονέων και φίλων Ατόμων με αναπηρία νοτίου Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» .

Πολύτιμη η βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές Σαμαρείτες του τομέα Μοιρών καθώς και των τοπικών συλλόγων και οργανώσεων.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.