fbpx

Έβδομη θέση για την Πρελορέντζου στο παγκόσμιο paracanoe

Έβδομη θέση για την Πρελορέντζου στο παγκόσμιο paracanoe

Την έβδομη θέση στον ημιτελικό της κατηγορίας KL1 200μ. γυναικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος paracanoe που διεξήχθη στο Μιλάνο με τη συμμετοχή 160 αθλητών και αθλητριών από 43 χώρες, κατέκτησε η Ελένη Πρελορέντζου. Στον προκριματικό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 7η στην πρώτη σειρά με 1:41.742, όπως και στα ημιτελικά του αγωνίσματος με επίδοση 1:42.192. Ο αγώνας αποτελούσε το πρώτο κριτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (σ.σ. ήδη 36 αθλητές και αθλήτριες πήραν το «εισιτήριο» της πρόκρισης), ενώ ακόμη 24 θέσεις θα δοθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον επόμενο Μάιο στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

«Έπρεπε να βγούμε εκτός συνόρων για να δούμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι χώρες που καλλιεργούν το paracanoe. Είχα την ευκαιρία να μιλήσουμε με προπονητές άλλων χωρών, που καλλιεργούν το άθλημα σε ευρύτερη βάση. Ειδικά οι Βραζιλιάνοι έκαναν τον πρώτο τους αγώνα το 1996, δηλαδή σχεδόν 20 χρόνια πίσω και ως εκ τούτου βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Οι εικόνες που πήραμε από τους αγώνες θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια ώστε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο άθλημα στην χώρα μας. Η Πρελορέντζου κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς και να πάρει την έβδομη θέση, η οποία για τα ελληνικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μπορεί οι επιδόσεις των πρώτων να παρέμειναν σταθερές, ωστόσο οι χρόνοι της πρώτης δεκάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά κάτι που σημαίνει ότι ο συναγωνισμός είναι μεγαλύτερος και η ανάπτυξη του αθλήματος γίνεται με γοργούς ρυθμούς», είπε ο υπεύθυνος προπονητής, Θανάσης Γιαννόπουλος.

Και κατέληξε: «Η διοργάνωση ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο. Το κλίμα που επικρατούσε, κατά γενική ομολογία, ήταν απίστευτο, μιάς και αθλητές με και χωρίς αναπηρίες συζητούσαν, ανέλυαν τεχνικές και μοιραζόντουσαν απόψεις για την ανάπτυξη του αθλήματος που τόσο αγαπάνε και τους έφερε όλους στο ίδιο μέρος. Επιθυμία όλων είναι να παραμείνουν ενωμένα τα αθλήματα του paracanoe και του sprint δεδομένου ότι συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ αλλά και στην ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος. Στην Ελλάδα, κάθε αθλητής που έχει κάποιο πρόβλημα αναπηρίας πρέπει να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο paracanoe. Θα του κάνει καλό στη φυσική κατάσταση αφού δεν χρειάζεται να βάλεις ιδιαίτερη δύναμη. Ειδικά στην Ελλάδα όπου έχει καλό καιρό, το paracanoe είναι ένα άθλημα που μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα».

(*) Πρόσκληση από την Κύπρο έλαβε ο Θανάσης Γιαννόπουλος προκειμένου η Ελλάδα να συμμετάσχει με 3-4 αθλητές paracanoe στην Ρεγκάτα που θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.