ΈΒΔΟΜΟΣ Ο ΜΠΟΓΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

 

    

Θετικά μηνύματα, τηρουμένων των συνθηκών που υπάρχουν γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό (λειψές προετοιμασίες λόγω περικοπών κ.α.), έστειλαν από τη Βουδαπέστη τα ελληνικά σπαθιά που συμμετείχαν στα ατομικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξιφασκίας σε αμαξίδιο.

Την καλύτερη εμφάνιση, που συνοδεύτηκε και από την 7η θέση, πραγματοποίησε ο Μάνος Μπόγδος στην σπάθη κατηγορίας Β, ενώ το ίδιο όπλο της συγκεκριμένης κατηγορίας, ο Πάνος Τριανταφύλλου κατετάγη 12ος. Στη σπάθη κατηγορίας Α, ο Γεράσιμος Πυλαρινός κατέλαβε την 15η θέση, μετά από δύο επεισοδιακούς αγώνες στη φάση των«32» (σ.σ. απέναντι στον Ρώσο ΦαΪζούλιν) και στη φάση των «16» (σ.σ. με αντίπαλο τον Κινέζο Τιάν). Αρνητικός πρωταγωνιστής και στις δύο περιπτώσεις ο υπεύθυνος διαιτησίας των αγώνων, ο οποίος παρενέβη αυθαίρετα στο έργο των διαιτητών, κάνοντας υποδείξεις για λήψη αποφάσεων αντίθετων με τους κανονισμούς και επικίνδυνων για την σωματική ακεραιότητα του Πυλαρινού.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία του Έλληνα οπλομάχου αλλά και το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα που έφερε και τον πρόωρο αποκλεισμό. Ο αρχηγός της αποστολής και μέλος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Λιανός, προχώρησε σε επίσημη αναφορά προς την πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετική εξέλιξη για την ελληνική πλευρά.

Στο ξίφος μονομαχίας, οι Τριανταφύλλου περιορίστηκε στην 18η θέση, ενώ πιο κάτω βρέθηκαν τόσο ο Μπόγδος (22ος) όσο και ο Πυλαρινός (27ος).

Η Έφη Βλάμη στην πρώτη της παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πραγματοποίησε πολύ ελπιδοφόρα εμφάνιση τόσο στο ξίφος ασκήσεως (24η) όσο και στο ξίφος μονομαχίας (28η).

Συνοπτικά η ελληνική παρουσία στα ατομικά:

Σπάθη

Κατηγορία Α

15η θέση: Γεράσιμος Πυλαρινός (δύο νίκες στους ομίλους, νίκησε 15-12 τον Ρώσο Φαϊζούλιν στους «32», ηττήθηκε 15-8 από τον Κιέζο Τιάν)

Κατηγορία Β

7η θέση: Μάνος Μπόγδος (τρεις νίκες στους ομίλους, νίκησε 15-10 τον Πολωνό Βιγκανόφσκι στους «16», ηττήθηκε 15-7 από τον Ιταλό Σάρι)

12η θέση: Πάνος Τριανταφύλλου (δύο νίκες στους ομίλους, ηττήθηκε 15-10 από τον Πολωνό Πλούτα στους «16»)

Ξίφος ασκήσεως

Κατηγορία Α

24η θέση: Έφη Βλάμη (μία νίκη στους ομίλους)

Ξίφος μονομαχίας

Κατηγορία Α (ανδρών)

27η θέση: Γεράσιμος Πυλαρινός (μία νίκη στους ομίλους, ηττήθηκε 15-4 από τον Λευκορώσο Καβαλένια στους «32»)

Κατηγορία Α (γυναικών

28η θέση: Έφη Βλάμη (μία νίκη α.α. στους ομίλους)

Κατηγορία Β

18η θέση: Πάνος Τριανταφύλλου (τέσσερις νίκες στους ομίλους, ηττήθηκε 15-12 από τον Ρώσο Κούρζιν στους «32»)

23η θέση: Μάνος Μπόγδος (δύο νίκες στους ομίλους, ηττήθηκε 15-4 από τον Λευκορώσο Πράνεβιτς στους «32».

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ