fbpx

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας σε Αμαξίδιο: Τέσσερεις παρουσίες στη 16άδα για τους Έλληνες ξιφομάχους στην Μπουσάν (pics)

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας σε Αμαξίδιο: Τέσσερεις παρουσίες στη 16άδα για τους Έλληνες ξιφομάχους στην Μπουσάν (pics)

Παρά την ταλαιπωρία από το πολύωρο ταξίδι- στην Μπουσάν της Νοτίου Κορέας- για τους Έλληνες ξιφομάχους, καθώς έφθασαν μόλις λίγες ώρες, πριν την έναρξη των αγώνων, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας σε Αμαξίδιο, κατάφεραν και είχαν τέσσερεις παρουσίες σε 16άδα. Η είσοδό τους αυτή τους χάρισε πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθειά τους, για πρόκριση στο Παρίσι.

xifaskia korea3

Η αρχή έγινε με τις 10ες θέσεις των Βασίλη Ντούνη (Σπάθη Α) και Πάνου Τριανταφύλλου (Σπάθη Β).
Στις λεπτομέρειες έχασαν την είσοδό τους στην 8άδα και οι δύο Έλληνες ξιφομάχοι. Ο Βασίλης Ντούνης στη Σπάθη Α, ηττήθηκε 15-14, από τον Γάλλο Ρόμπιν Σέρζ και ο Πάνος Τριανταφύλλου, στη Σπάθη Β ηττήθηκε 15-12, από τον Βρετανό Ντιμίτρι Κούτγια, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε την πρώτη θέση.

xifaskia korea4

Στη συνέχεια ακολούθησε η 11η θέση της Γεωργίας Καλτσή και η 14η της Κέλλυς Λουφάκη, στη Σπάθη Β, των γυναικών.
Στα παιχνίδια για την 8άδα, η Γεωργία Καλτσή ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Νάντια Ντόλοϊ, με 15-10 και η Κέλλυ Λουφάκη από τη Νο 3, Σασίν Τζάνα, από την Ταϊλάνδη, με 15-7.
Τέλος, η παρουσία των Ελλήνων και Ελληνίδων ξιφομάχων σε 16άδα, ολοκληρώθηκε με τη 16η θέση της Γεωργίας Καλτσή, στο ξίφος μονομαχίας Β, που αγωνίστηκε σήμερα (Δευτέρα, 4/9). Η Ελληνίδα ξιφομάχος, στη φάση των «32» νίκησε 15-12 την Πινγκ Γουέν Τσάνγκ, από το Χονγκ Κονγκ, αλλά στις «16» ηττήθηκε από την Ανρί Σακουράι, από την Ιαπωνία με 15-10 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

xifaskia korea6

Η Κέλλυ Λουφάκη, στη Σπάθη έδειξε ότι ξεπέρασε την έξτρα ταλαιπωρία της, στο να φθάσει στην Μπουσάν. Αναγκάστηκε λόγω κακοκαιρίας να επιστρέψει στη Σεούλ, ενώ η πτήση είχε φθάσει στην πόλη των αγώνων, αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί. Γύρισε στη Σεούλ και επέστρεψε στην Μπουσάν, όταν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες. Κατάφερε και μπήκε στη 16άδα στη Σπάθη Β, αλλά στο ξίφος μονομαχίας Β, κατέλαβε την 25η θέση.

xifaskia korea5a

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.