fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο: Οι Έλληνες ομογενείς «κλέβουν» την παράσταση (pics)

Παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο: Οι Έλληνες ομογενείς «κλέβουν» την παράσταση (pics)

Δεύτερη ημέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου ξιφασκίας με αμαξίδιο, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον, με τους ομογενείς να δημιουργούν τη δική τους εξέδρα και να «κλέβουν» την παράσταση με την ατμόσφαιρα, που δημιουργούν και στηρίζουν τους  Έλληνες ξιφομάχους. 

greeks

Αρχικά, οι Κέλλυ Λουφάκη και Γεωργία Καλτσή αγωνίστηκαν στη Σπάθη Β’ κατηγορίας, όπου βρέθηκαν στη 10η και 12η θέση του αγωνίσματος, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ δυνατές αντιπάλους. Η κλήρωσή τους ήταν δύσκολη και αν και αγωνίστηκαν καλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση. 
 
Η Λουφάκη πέτυχε 3 νίκες στο Α’ γκρουπ (Άμπε Κισάτο, Σοφί Σαμπλόν, Τονγκ Ναγκ Τινγκ) και 2 ήττες (Τσο Εουν Γε και Καρολίνα Στραβίνσκα) στα προκριματικά, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Στη φάση των «16» αντιμετώπισε την Κορεάτισσα Τσο Εουν Γε, όπου ηττήθηκε με 15-5 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. 
 
Kalsi1
 
Ανάλογη πορεία και για τη  Γεωργία Καλτσή στο Β’ γκρουπ  που πέτυχε 2 νίκες (Ζαντβίκα Πάτσεκ, Ροζίτα Φαν Ντόρπε) και 3 ήττες (Σεσίλ Ντεμόντ, Μπογκλάρκα Μέτζο, Τρίνιτυ Λόουθιαν) και στη συνέχεια. Στις «16» δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπογκλάρκα Μέτζο από την Ουγγαρία, καθώς ηττήθηκε με 15-6, αντίστοιχα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις συγκεκριμένες αντιπάλους είχαν ηττηθεί και στους μεταξύ τους αγώνες, στο γκρουπ. 
 
Οι άνδρες 
Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Ντούνης αγωνιζόταν στο Α’ γκρουπ του ξίφους Μονομαχίας Α’ κατηγορίας, και με 4 νίκες (Ουίλιαμ Σόουνοβερ, Έντσο Γκιόργκι, Ράιαν Ράσελ, Τσάρλς Φλεκ) και μια ήττα (Ντάριους Πέντερ). Στη συνέχεια και στη φάση των 32, ηττήθηκε από τον Γάλλο Γκαετάν Σαρλό με 15-7 και δεν προχώρησε, μένοντας στην 20η θέση του αγωνίσματος. 
 
Dunis1
 
Αργότερα στο ίδιο όπλο, αλλά στη Β’ κατηγορία, ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου αγωνιζόμενος στο Α’ γκρουπ νίκησε μόνο έναν αντίπαλό του τον Ιάπωνα Ακίρα Τσουνόντα, ενώ ηττήθηκε από τους Μικέλε Μάσα, Μπαλβάιντερ Σκέμα, Σκοτ Ρότζερς και Μίκαελ Νταμπρόφσκι. O Έλληνας αθλητής σταμάτησε στη φάση των «16» καθώς ηττήθηκε από τον Κορεάτη Ρίου με 15-12, μένοντας στη 18η θέση του αγωνίσματος. 
 
Σήμερα (Δευτέρα 16/1) Γεωργία Καλτσή και Κέλλυ Λουφάκη αγωνίζονται στο Ξίφος Μονομαχίας Β’ κατηγορίας (16:00 ώρα Ελλάδος). 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.